Revoluția digitală în România: aproape 30 milioane de conexiuni mobile active
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
foto freepik.com
foto freepik.com
În era digitală, dispozitivele mobile au devenit instrumente indispensabile pentru comunicare, informare și divertisment. România se află în fruntea “revoluției mobile”, cu un boom fascinant la câteva categorii.

La începutul lui 2023, țara noastră a avut 17.82 milioane de utilizatori de internet, ceea ce înseamnă că România se mândrește cu o rată de penetrare remarcabil de mare în ceea ce privește accesul la internet - 88.9%. 

Românii se bucură de acces extins la internetul mobil de mare viteză, datorită implementării pe scară largă a rețelelor 4G și 5G. Indiferent dacă se află în centre urbane sau în zonele rurale, utilizatorii de telefonie mobilă beneficiază de conectivitate fără întreruperi, permițându-le să navigheze pe web, să transmită conținut multimedia și să se angajeze în activități online cu o comoditate de neegalat.

Platformele de social media au devenit parte integrantă din viața de zi cu zi pentru mulți români, dispozitivele mobile fiind principalul mijloc de acces. Platformele populare precum Facebook, Instagram și WhatsApp domină peisajul social, facilitând comunicarea, crearea de rețele și partajarea de conținut între utilizatorii din întreaga țară. Un număr impresionant de 13.50 milioane de români au fost utilizatori de social media în anul precedent, aproape 70% din populația totală.

Studii recente indică faptul că abonamentele mobile depășesc numărul populației țării, evidențiind adoptarea pe scară largă a tehnologiei mobile în toate grupele de vârstă și mediile socioeconomice. Numărul de conexiuni mobile active a ajuns la 29.15 milioane, echivalentul a 145.4% din populația raportată la 20.06 milioane de oameni în ianuarie 2023.

 

Ce înseamnă toate aceste statistici?

 

Până acum am parcurs în mare parte numere care poate nu înseamnă foarte mult dacă nu sunt puse într-un context. Pe scurt, înseamnă că multe obiceiuri se schimbă foarte rapid în România.

Pe de o parte, interacțiunile în persoană sunt imposibil de replicat în domeniul digital, însă pe de altă parte, comoditatea și ușurința oferite de experiența mobilă duc inevitabil la schimbări majori în numeroase industrii, de la tranzacții online și banking, până la turism și divertisment.

În iGaming, de exemplu, acest impact s-a simțit mai ales începând din 2020 când migrarea online a fost accelerată de închiderile agențiilor stradale la pe durata pandemiei.

Tendințele jucătorilor s-au păstrat, astfel că în prezent, mediul online l-a depășit pe cel offline, iar în online preferința este pentru dispozitive mobile.

“Conform datelor noastre din anul precedent, aproximativ 80% dintre vizitatorii noștri sunt utilizatori de dispozitive mobile”, a menționat Adrian Stancu, managerul unui site specializat în pariuri sportive.

Utilizarea mobilului a devenit profund înrădăcinată în țesutul societății românești, transformând modul în care oamenii trăiesc, lucrează și se distrează. Având acces pe scară largă la tehnologia mobilă, românii îmbrățișează oportunitățile și provocările erei digitale, inaugurând o nouă eră a conectivității, confortului și inovației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

Cât cheltuie românii pentru masa de Paşte (Studiu)

În fiecare an, apropierea perioadei festive aduce cu...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel