Decizie importantă privind prețurile la energie. Documentul a fost publicat
Guvernul s-a decis în privința...
Un parteneriat pentru viitorul apărării europene
Producătorul german de arme Rheinmetall și specialistul croat în robotică DOK-ING au semnat luni un acord pentru dezvoltarea de vehicule fără pilot care să escorteze tancurile pe câmpul de luptă și să preia sarcini precum deminarea, apărarea antiaeriană sau recunoașterea. Parteneriatul, oficializat la Berlin, are ca scop înființarea unei companii mixte, în condițiile în care planul este aprobat de Comisia Europeană și de autoritățile naționale antitrust.
„Parteneriatul dintre Rheinmetall și DOK-ING vine la momentul potrivit, când Europa știe că trebuie să investească mai mult în capacitățile proprii de apărare pentru a păstra pacea, libertatea și democrația, fundamentele modului nostru de viață,” a declarat Vjekoslav Majetic, proprietarul DOK-ING, în cadrul ceremoniei de semnare a acordului.
Prototipul viitorului vehicul militar va fi prezentat în 2025
Prima versiune a unui vehicul fără pilot, dedicat împrăștierii de mine, este programată să fie prezentată în 2025. Acesta va fi bazat pe platforma Komodo de la DOK-ING și va avea capacitatea de a distribui mine și de a înregistra locația exactă a acestora, conform declarațiilor lui Bjoern Bernhard, directorul diviziei Vehicle Systems Europe din cadrul Rheinmetall.
Vehiculul va putea atinge o viteză de până la 60 de kilometri pe oră, permițându-i să însoțească tancurile și vehiculele de luptă ale infanteriei, îmbunătățind eficiența desfășurării barierelor de mine în condiții de viteză. În plus, sistemele viitoare vor avea capacitatea de a curăța zone mai mari de mine, mult mai rapid decât vehiculele folosite în prezent în scopuri umanitare.
Extinderea capabilităților cu tehnologie avansată
Vehiculele dezvoltate de această nouă companie mixtă vor putea transporta sisteme de apărare aeriană, sisteme de recunoaștere, pot fi echipate cu armament sau folosite pentru a realimenta trupele aflate în câmp cu muniție și combustibil. Pe lângă expertiza în vehicule fără pilot, DOK-ING va aduce la acest parteneriat cunoștințele sale în dezvoltarea și producția de astfel de echipamente.
Rheinmetall, pe de altă parte, va contribui cu expertiză militară, senzori și un sistem de management al câmpului de luptă care conectează vehiculele la trupele aflate pe teren și va pune la dispoziție accesul la piețele internaționale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Guvernul s-a decis în privința...
Rating susţinut de apartenenţa...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...
Afacerile stârnesc interes până...
Data de 28 februarie 2025 este...
Donald Trump a câștigat...
Ce se întâmplă cu sezonul turistic din Santorini....
SUA ar putea tăia accesul...
Care este secretul? Nu este...
O selecție a celor semnificative informații ale zilei...
Cercetătorii chilieni au...
Hon Hai propune o colaborare cu...
La o lună după începutul celui de-al doilea mandat al...
Un cuțit de 150.000 de dolari ar putea părea pentru unii...
Bursa de la București încheie...
Libera circulație...
BNR a anunțat cotațiile valutare pentru vineri, 21...
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a vorbit despre...