Se apucă din nou de treabă la Răstolița! Hidrocentrala prinde viață după 35 de ani
Guvernul dă undă verde reluării...
Potrivit sursei citate, primii afectați vor fi angajaţii cel mai puţin calificaţi, înlocuirea lor cu mașini urmând să se producă într-o manieră inegală de la o ţară la alta sau de la o regiune la alta în interiorul aceluiași stat.
Roboţii au luat deja locul a milioane de oameni în industrie şi acest lucru se întâmplă tot mai frecvent în servicii, datorită progreselor în analiza vizuală, de recunoaştere a vocii sau învăţare automată, tot atâtea aspecte ale inteligenţei artificiale, notează firma de analiză şi consultanţă.
Studiul vine pe fondul dezbaterilor privind avantajele economice oferite de folosirea roboților, dar şi asupra pericolelor pentru locurile de muncă pe care le reprezintă maşinile autonome, felurile de mâncare pregătite de roboţi sau omniprezenţa sistemelor robotizate în fabrici sau în centrele de logistică.
Citește și Robotul care înlocuiește o mie de muncitori. În ce companie va lucra
Numeroşi experţi afirmă că, în timp ce automatizarea contribuie în general la crearea de locuri de muncă, ea a condus şi la o diviziune între locurile de muncă calificate şi cele mai puţin calificate, lăsând mulţi angajaţi fără slujbă. La rândul său, studiul Oxford Economics estimează că actualul val de "robotizare" va spori productivitatea şi creşterea economică, creând în acelaşi timp tot atâtea locuri de muncă câte va desfiinţa.
Experţii estimează că economia globală ar putea genera până la 5.000 de miliarde de dolari până în 2030 ca urmare a creşterii productivităţii datorită robotizării. Studiul dezvăluie de asemenea că "roboţii vor fi din ce în ce mai prezenţi în comerţ, sănătate, industria hotelieră şi restaurante, în transport, dar şi în construcţii şi agricultură".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Guvernul dă undă verde reluării...
Piața de capital din România a...
Coridorul Sudic de Gaze a avut...
Liderul american a reacționat prompt la decizia...
Cursul valutar rezultat din...
Cele două referințe mondiale de...
Uniunea Europeană are din nou...
Operatorii de platforme digitale care intermediază...
Tarifele vamale afectează...
Bursa de la București deschide...
Cursuri gratuite pentru...
Bitcoin scade sub 83.000 de dolari, pe fondul temerilor...
Tarifele lui Trump provoacă...
Camera de Comerț și Industrie a...
Bursa de Valori București...
România lansează apeluri de...
Ministrul Energiei, Sebastian...
Grupaj de știri.
Anunțul creșterii tarifelor...
Grupul german Siemens a anunțat...
Doi senatori de rang înalt din...
Retrogradarea Chinei survine la o zi după ce Statele...
Săptămâna viitoare, UE va decide cu privire la răspunsul...
Miercuri seară, Donald Trump a...
Reacția producătorilor auto nu...