Rolex nu mai face față cererii și construiește alte fabrici în Elveția

Autor: Delia Gheață
Data actualizării:
Data publicării:
Când produci un milion de ceasuri noi pe an, nu este o glumă
Când produci un milion de ceasuri noi pe an, nu este o glumă
Grupul elveţian Rolex SA, cel mai mare producător mondial de ceasuri de lux, a decis să pună la punct trei facilităţi temporare de producţie care vor începe să producă ceasuri de lux în 2025, în încercarea de a răspunde la cererea fără precedent pentru produsele sale, transmite Bloomberg.

Construcţia acestor facilităţi temporare de producţie amplasate în cantonul Fribourg va începe la finele acestui an, a confirmat Rolex într-un email trimis Bloomberg. Aceste facilităţi temporare de producţie vin după ce Rolex a decis să cheltuie un miliard de franci elveţieni (1,1 miliarde de dolari) pentru a construi o nouă uzină importantă la Bulle, tot în cantonul Fribourg, care ar urma să demareze operaţiunile în 2029.

Potrivit Bloomberg, Rolex a precizat că lucrările la o facilitatea temporară de producţie, cu o suprafaţă de aproximativ 9.000 de metri pătraţi, ce va fi amplasată la Romont, Elveţia, vor începe în a doua jumătate a acestui an, iar debutul producţiei este programat pentru 2025. O altă facilitate temporară de producţie va fi construită la un parc industrial din Villaz-Saint-Pierre, Elveţia, care va intra în funcţiune în 2024.

1 milion de ceasuri noi pe an

"Noua uzină de la Bulle, la fel ca şi aceste trei facilităţi temporare, vor permite Rolex să îşi extindă capacitatea de producţie, să susţină creştere şi să facă faţă cereri din ce în ce mai mari", a informat compania într-un comunicat de presă.

Rolex produce aproximativ un milion de noi ceasuri pe an şi generează vânzări estimate la 8,7 miliarde de dolari.

În prezent, ceasuri Rolexes noi nu sunt disponibile la achiziţionare prin reţeaua autorizată a companiei, ceea ce i-a făcut pe unii dealeri, precum Watches of Switzerland Group Plc, să pună la punct o listă de aşteptare pentru potenţialii cumpărători. În consecinţă, această situaţia i-a făcut pe cumpărători să se îndrepte spre piaţa ceasurilor Rolex rulate. În paralel, lipsa de ceasuri Rolex noi a creat o efervescenţă pe piaţa secundată unde modelele populare de ceasuri Rolex, precum Daytona Cosmograph, Submariner şi GMT Master, se vând la preţuri cu mult peste preţurile oficiale de comercializare.

Citește și Rolex cumpără terenuri și vrea să înființeze 2000 locuri de muncă

Un brand vechi de peste un secol, Rolex aparține Fundației Hans Wilsdorf. Necotata la bursa, prestigioasa casa de lux nu este obligata sa-si publice rezultatele financiare și situația contabilă. Potrivit specialiștilor, renumita firmă produce un milion de ceasuri pe an, în condițiile în care cererea depășește 2 milioane.

În 2021, conform băncii Morgan Stanley, grupul ar fi realizat o cifră de afaceri de 8 miliarde de franci elvețieni, în creștere cu 30%, cu o forță de muncă de 14.000 de angajați, dintre care 9.000 în Elveția. Condusă din 2015 de Jean-Frédéric Dufour, marca cu coroana este cunoscută pentru inovațiile sale. Ea a depus deja peste 500 de brevete.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Sondă / FOTO: Freepik

Producţia de ţiţei a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...

CEC Bank
Donald Trump și lideri ai lumii / Ilustrație DCBusiness / Foto: Casa Albă și G10
Analizând tot felul de date / FOTO: Freepik
Recep Tayyip Erdogan și Vladimir Putin / Foto: Kremlin.ru
Știrile dimineții / Foto: Freepik

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...

Haier
Bursă / Foto: Freepik
Eoliene și panouri solare / Foto: Freepik
La aproape șanse ani de la deschiderea procedurii de insolvență
Registrul Comertului
Bărbat furios cu un telefon în mână
Decizia tribunalului
Asigurare RCA
Banca Centrală Europeană
Dolari și ruble
Președintele SUA Joe Biden este furios pe saudiți / Foto: Casa Albă
Ministerul Finanțelor
Donald Trump / Foto: Arhiva Casei Albe / Flickr
Bursa de Valori de la București / FOTO: Facebook
Foto: Pexels.com
Bani / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic

pixel