Roman Abramovici, ”pericol social” în Elveția

Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Autoritățile elvețiene au refuzat să-i acorde oligarhului rus Roman Abramovici drept de ședere în Țara cantoanelor de teamă că prezența omului de afaceri, cândva un foarte apropiat colaborator al președintelui Vladimir Putin, ar putea deveni ”o amenințare la adresa securității sociale”, aducând știribire reputației statului.

Patronul clubului de fotbal Chelsea a depus documentele în vederea obținerii vizei în noiembrie anul trecut. Serviciul pentru migrație a cerut părerea poliției federale a Elveției care, în răspunsul ei, a subliniat, potrivit publicației Tages-Anzeiger, că în privința oligahului planează suspiciuni ”legate de spălare de bani și eventuale contacte cu structuri criminale”, iar activele lui elvețiene ar putea avea, parțial, ”proveniență ilegală”.

Avocații lui Abramovici au reacționat imediat, catalogând drept mincinoase aceste afirmații și anunțând că îi vor da în judecată pe cei care au răspândit asemenea informații. Potrivit spuselor lor, prin publicarea articolului, ziarul menționat mai sus, ar fi încălcat prevederile Codului penal elvețin și legile privind protecția datelor.

Materialul din Tages-Anzeiger a apărut după ce Abramovici a pierdut procesul intentat holdingului media Tamedia. Omul de afaceri a încercat prin instanța de judecată să stopeze publicarea unor informații legate de viața și activitatea lui în presă.

Într-un comentariu pe această temă, BBC nota, printre altele, că miliardarul rus, care, între timp, a dobândit și cetățenie israeliană, nu apare ca suspect în nici un dosar penal deschis în Elveția sau oriunde în lume. De altfel, Tager Anzeiger, care a primit acces la documente, subliniază că poliția elvețiană nu precizează pe ce se bazează afirmațiile ei legate de Abramovici.

”Orice supoziții potrivit cărora Abramovici ar fi avut legături cu spălare de bani sau contacte cu grupări infracționiste sunt absolut false”, a lansat avocatul elvețial al patronului clubului Chelsea, Daniel Glasl. ”În pofida numeroaselor solicitări, poliția federală nu a pus la dispoziția echipei de avocați a omului de afaceri dovezi care să confirme acuzațiile care îl discretitează”, a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Ilie Bolojan, în Parlamentul României / Foto: George Călin / Inquam Photos
ANAF
Energie verde / Foto: Freepik
Ursula van der Leyen și Donald Trump / Foto: Casa Albă

România, în topul celor mai mari prețuri la energie

Prețurile la energie electrică continuă să varieze...

Intrarea în salina Praid / Foto: Alex Nicodim / Inquam Photos
OPEC
Caniculă
Camioanele care au fost depistate de Poliția de Frontieră
Trafic oprit pe Podul Prieteniei
Freepik.com
Freepik.com
Donald Trump / Foto: Casa Albă
Pompieri
Grafică: Oana Pavelescu
Bursa de Valori București
Șofer de camion / Foto: Freepik
Andrei Badalov
Sterică Fudulea
Dan Sucu. Foto: Agerpres
Fondul Proprietatea
Titluri de stat Fidelis
Foto: Reuters
Showroom auto / Foto: Freepik
ROBOR
Ilustrație: Oana Pavelescu

pixel