Roman Abramovici, ”pericol social” în Elveția
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Autoritățile elvețiene au refuzat să-i acorde oligarhului rus Roman Abramovici drept de ședere în Țara cantoanelor de teamă că prezența omului de afaceri, cândva un foarte apropiat colaborator al președintelui Vladimir Putin, ar putea deveni ”o amenințare la adresa securității sociale”, aducând știribire reputației statului.

Patronul clubului de fotbal Chelsea a depus documentele în vederea obținerii vizei în noiembrie anul trecut. Serviciul pentru migrație a cerut părerea poliției federale a Elveției care, în răspunsul ei, a subliniat, potrivit publicației Tages-Anzeiger, că în privința oligahului planează suspiciuni ”legate de spălare de bani și eventuale contacte cu structuri criminale”, iar activele lui elvețiene ar putea avea, parțial, ”proveniență ilegală”.

Avocații lui Abramovici au reacționat imediat, catalogând drept mincinoase aceste afirmații și anunțând că îi vor da în judecată pe cei care au răspândit asemenea informații. Potrivit spuselor lor, prin publicarea articolului, ziarul menționat mai sus, ar fi încălcat prevederile Codului penal elvețin și legile privind protecția datelor.

Materialul din Tages-Anzeiger a apărut după ce Abramovici a pierdut procesul intentat holdingului media Tamedia. Omul de afaceri a încercat prin instanța de judecată să stopeze publicarea unor informații legate de viața și activitatea lui în presă.

Într-un comentariu pe această temă, BBC nota, printre altele, că miliardarul rus, care, între timp, a dobândit și cetățenie israeliană, nu apare ca suspect în nici un dosar penal deschis în Elveția sau oriunde în lume. De altfel, Tager Anzeiger, care a primit acces la documente, subliniază că poliția elvețiană nu precizează pe ce se bazează afirmațiile ei legate de Abramovici.

”Orice supoziții potrivit cărora Abramovici ar fi avut legături cu spălare de bani sau contacte cu grupări infracționiste sunt absolut false”, a lansat avocatul elvețial al patronului clubului Chelsea, Daniel Glasl. ”În pofida numeroaselor solicitări, poliția federală nu a pus la dispoziția echipei de avocați a omului de afaceri dovezi care să confirme acuzațiile care îl discretitează”, a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel