România are cei mai mulți angajați care lucrează în străinătate

Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Un număr de 817 locuri de muncă sunt destinate persoanelor cu studii superioare (programator, inginer mecanic, funcţionar administrativ, inginer construcţii civile, etc.).
Un număr de 817 locuri de muncă sunt destinate persoanelor cu studii superioare (programator, inginer mecanic, funcţionar administrativ, inginer construcţii civile, etc.).
România rămâne statul membru al UE care trimite în blocul comunitar cele mai multe persoane active, înregistrând în 2018 o creştere de 7% al numărului de români activi care s-au deplasat recent, comparativ cu 2017, conform raportului anual al mobilităţii forţei de muncă în cadrul UE, publicat joi de Comisia Europeană. 

Al doilea mare grup de persoane active care s-au deplasat recent sunt polonezii, dar ei au înregistrat o scădere de 6% faţă de 2017.

Încep concedierile în ministere. Câți oameni sunt dați afară

Alături de România şi Polonia, în 2018, cele mai importante ţări care au trimis în blocul comunitar persoane active au fost Italia, Portugalia şi Bulgaria. Peste 50% din persoanele care s-au mutat recent în alt stat membru UE au fost români, polonezi, italieni sau portughezi iar împreună ei reprezintă 6,1 milioane de persoane.

Conform raportului anual al mobilităţii forţei de muncă în cadrul UE, în 2018 erau 17,6 milioane de persoane care s-au mutat recent în alt stat membru UE, din care 12,9 milioane de persoane erau de vârstă activă (20-64 de ani).

Numărul persoanelor de vârstă activă care s-au mutat recent în alt stat membru UE a crescut în 2018 cu 3,4%, faţă de 2017, un ritm mai lent comparativ cu anii precedenţi. Aceasta înseamnă că 4,2% din totalul populaţiei din UE trăieşte într-un stat membru gazdă.

Primele cinci ţări care au trimis în blocul comunitar persoane de vârstă activă în raport cu populaţia ţării au fost Lituania, România, Croaţia, Letonia şi Estonia. În 2018, aproximativ jumătate din toate persoanele din UE care s-au mutat recent locuiau în Germania sau în Marea Britanie şi încă un sfert în Spania, Italia sau Franţa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Eoliene și panouri solare / Foto: Freepik
Registrul Comertului
Bărbat furios cu un telefon în mână
Decizia tribunalului
Asigurare RCA
Dolari și ruble
Președintele SUA Joe Biden este furios pe saudiți / Foto: Casa Albă
Ministerul Finanțelor
Donald Trump / Foto: Arhiva Casei Albe / Flickr
Bursa de Valori de la București / FOTO: Facebook
Foto: Pexels.com
Bani / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Muncitor al ELCEN
Știrile dimineții

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...

Un tren trece prin fața unor blocuri / Foto: Arhivă

Ordonanța trenuleț lasă trenurile ”ca-n gară”

Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...

TikTok / Foto: EPA/ERIK S. LESSER / Agerpres
Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik
Notar / Foto: Freepik
Bani / Foto: DCBusiness
Magazin Ikea din Polinia / Foto: Google Maps

Mine antitanc la Ikea! Gafă de proporții în Polonia

Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...

Bursa / sursa foto: Freepik.com / frimufilms

pixel