Guvernul șterge aproape 500 milioane lei din datoriile Unifarm!
Guvernul urmează, în ședința de...
România este pe primul loc la nivel mondial în ceea ce privește randamentele dividendelor pe care le oferă investitorilor. Dividendele reprezintă instrumente utile pentru atragerea acestora, randamentul lor mediu fiind în general semnificativ mai mare față de randamentele depozitelor bancare sau titlurilor de stat, chiar dacă au un risc de piață mai mare.
Tradeville estimează că, în 2018, companiile cu capital privat vor păstra aceeaşi rată de distribuţie a profitului, iar pentru companiile unde Statul român are o participaţie majoritară a urmărit două scenarii: în cazul unei rate de distribuție de 50%, investitorii ar urma să câștige 7,67%, în timp ce o rată de distribuție de 90% ar atrage un randament de 8,83%. Politicile de dividende implementate de statul roman in companiile in care acesta detine pozitie de actionar, au condus la cresterea atractivitatii acestor companii;
De altfel, există o tendință de creștere a valorii dividendelor la nivel global, aceasta atingând nivelul record de 497,4 miliarde în al doilea trimestru din 2018, în creștere cu aproximativ 13% față de aceeași perioadă a anului precedent. Noi valori record ale dividendelor au fost înregistrare în 12 țări, inclusiv Franța, Japonia și Statele Unite. Tot în al doilea trimestru, rata de distribuție a dividendelor la nivel global a crescut cu 9,5% comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent.
In Trimestrul II din 2018, la nivelul Europei s-a înregistrat un nivel record al dividendelor de 176.5 mld. USD, în creştere cu aproximativ 19% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. Franţa, Germania, Elveţia, Olanda, Belgia, Danemarca şi Irlanda au înregistrat un nivel record al dividendelor. Germania a înregistrat un nivel al dividendelor acordate in T2 2018 de 43.1 mld. USD, în creştere cu 26.5% faţă de T2 2017, în principal datorită aprecierii monedei unice europene. Printre companiile ce au inregistrat creşteri ale dividendelor remarcăm Volkswagen, E.ON, Daimler, BMW si SAP;
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Guvernul urmează, în ședința de...
Guvernul amână sancțiunile pentru e-Transport până la...
Firme care întrețin spații...
ROBOR în ușoară creștere,...
Guvernul continuă Programul de...
Cristian Popa (BNR) spune că:...
După ce a controlat inflația,...
CEC Bank acordă și în 2025...
Trump pierde omul-cheie din...
După aproape 100 de zile de...
Banii vin la timp în luna mai,...
Comisarul european Piotr...
Grupaj de știri.
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a încheiat sesiunea de...
O estimare sub prognoza FMI,...
Termoenergetica se pregătește...
În același timp, Uniunea Europeană nu intenționează să...
China are în vedere crearea...
„Unii constructori auto ar...
Fondul Monetar Internațional...
Evoluţiile pe pieţele mondiale...
În Statele Unite, medicamentele...
Dolarul american a pierdut mult...
Când investești într-o companie, este esențial să...
Ministerul de Interne a făcut...
Cine este ”doamna de fier” a...
A fost publicat în Monitorul...