România primește două miliarde de euro pentru proiecte de infrastructură
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Corina Crețu, comisarul european pentru Dezvoltare Regională
Corina Crețu, comisarul european pentru Dezvoltare Regională
Comisia Europeană a aprobat finanţări de aproape două miliarde de euro pentru patru proiecte de infrastructură mare din România, anume "Reţeaua de infrastructură rutieră integrată pentru zona orbitală din Bucureşti", "Îmbunătăţirea serviciilor de transport pe linia de metrou 2, Berceni-Pipera", "Protecţia şi Reabilitarea zonei costiere - Faza a II-a" şi "Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Timiş", se arată într-un comunicat al Executivului european.

"Proiectul Reţea de infrastructură rutieră integrată pentru zona orbitală din Bucureşti vine să ofere soluţia în ceea ce priveşte capacitatea limitată a actualului inel de autostradă din jurul Bucureştiului prin modernizarea câtorva porţiuni cu câte două benzi pe sens a acestei şosele, precum şi construirea legăturilor Domneşti-DJ602, Olteniţa-DN4, Berceni-DJ401 şi Mogoşoaia-DN1A. Proiectul prevede, de asemenea, construirea a 51 de km din noua Autostradă de Centură Sud a Bucureştiului. Proiectul va fluidiza traficul din capitala României, urmând a fi finanţat cu peste un miliard de euro de către UE, iar costul eligibil total al proiectului major este de 1,2 miliarde de euro", se precizează în comunicatul citat.

Proiectul "Îmbunătăţirea serviciilor de transport pe linia de metrou 2, Berceni-Pipera" prevede intervenţii tehnice şi lucrări pe linia de metrou M2, achiziţia de garnituri de metrou şi reconstruirea substructurii şinelor, precum şi a infrastructurii electrice şi sanitare de-a lungul liniei subterane de 19 km a metroului. Proiectul va fi finanţat cu aproape 100 de milioane de euro prin politica de coeziune, iar costul eligibil total este de aproape 115 milioane de euro.

Citește și: Corina Crețu explică de ce UE finanțează metroul M6 doar între Gara de Nord și Ikea

Proiectul "Protecţia şi Reabilitarea zonei costiere - Faza a II-a" prevede intervenţii la plaje, lucrări de consolidare şi construirea unor ziduri de susţinere, lucrări de dragaj şi acoperirea cu nisip suplimentar a plajelor. Obiectivul principal al proiectului este adaptarea la schimbările climatice, prevenirea şi controlul riscului de eroziune costieră de-a lungul litoralului românesc al Marii Negre. Proiectul va fi finanţat cu peste 600 de milioane de euro de către UE.

Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Timiş vizează dezvoltarea unor sisteme durabile de alimentare cu apă şi de epurare a apelor uzate în judeţ iar peste 380.000 de persoane vor avea acces la apa potabilă de mai bună calitate. Proiectul primeşte finanţare europeană de peste 135 de milioane de euro de către UE, iar costul eligibil total pentru acest proiect major este de aproape 160 de milioane de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

BCE are undă verde pentru reducerea dobânzii

BCE are cale liberă pentru reducerea dobânzii după ce...

China a creat Vidu, capabil să concureze cu OpenAI

China intenționează să se poziționeze în fruntea...

Salariile din agricultură au explodat în România

Salariile din agricultură încep să concureze cu cele din...

Noi reglementări pentru taxi și transportul alternativ

În contextul reglementării transportului alternativ s-a...

Aurul se repliază pe o piață cuprinsă de dezamăgire

Aurul scade pe măsură ce speranțele legate de o reducere...

Întreprinderile europene, vedete la răscumpărare de acțiuni

Valoarea totală a răscumpărărilor de acțiuni a scăzut cu...

Tona de cupru, metalul strategic, a depășit 10.000 de dolari

Prețul metalului roșu, element strategic al traziției...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel