România vrea să elimine dublul standard la alimente la nivelul UE
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Niculae Bădălău
Niculae Bădălău
Ministrul Economiei, Niculae Bădălău, a dat asigurări că problema dublului standard în ce privește calitatea produselor alimentare în țările Uniunii Europene va fi rezolvată în perioada în care România va deține președinția Consiliului Uniunii Europene. Bădălău a făcut afirmația după ce a participat la ședința Comisiei pentru piaţa internă şi protecţia consumatorilor (IMCO) din Parlamentul European.

"Nu avem o speranţă, eu sunt convins că vom realiza (rezolvarea problemei dublului standard n.r.) mai ales că în ţară ştiţi foarte bine că noi implementăm programul Larex, laboratoare extrem de dotate, prin care vom avea toate probele şi vom putea constata orice dublu standard, aşa cum spuneţi dumneavoastră, adică dublă reţetă faţă de alte ţări care se poate practica în România. Cu siguranţă o vom rezolva", a spus Niculae Bădălău, întrebat de jurnalişti despre problema dublului standard.

Citește și: ANPC vrea legislație împotriva dublului standard și despăgubiri financiare pentru clienți

De asemenea, el a afirmat că în cadrul audierii din Comisie au fost întrebări despre piaţa unică şi dublu standard.

În sectorul alimentar, în urma analizelor comparative realizate în anul 2017, în România, au fost identificate 9 din 29 de produse alimentare din categorii precum lactate, carne, peşte şi ciocolată cu standard dublu de calitate faţă de produsele similare din alte ţări ale UE, fiind identificate diferenţe din punct de vedere al conţinutului de grăsimi şi de proteine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Rusia intenționează să reia exporturile de benzină

Rusia intenționează să ridice interdicția privind...


pixel