Românii, printre cei mai zgârciți europeni la capitolul cultură
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Doar grecii cheltuie mai puțin pentru cultură și recreere
Doar grecii cheltuie mai puțin pentru cultură și recreere
Românii alocă cei mai puțin bani din cheltuielile de consum pentru recreație și cultură, cu excepția grecilor, arată datele publicate vineri de către Eurostat. Partea bună este că ponderea cheltuielilor de acest tip este în creștere, România fiind pe locul 3 în clasamentul țărilor UE care au înregistrat cea mai mare creștere în ultimul deceniu.

Gospodăriile din Uniunea Europeană au alocat, în medie, 8,5% din cheltuielile totale de consum pentru recreaţie şi cultură în anul 2017, pe primele locuri fiind gospodăriile din Danemarca şi Suedia cu 11,5%, respectiv 11%, în timp ce la coada clasamentului sunt gospodăriile din Grecia şi România, care au alocat în acest sens 4,6%, respectiv 5,8%, arată datele publicate vineri de Eurostat. 

La nivel european, tendința din perioada 2007-2017 este una de scădere a cheltuielilor la acest capitol. România însă se află printre țările în care tendința este invers, creșterea fiind de 1%. Doar în Slovacia și Lituania creșterile au fost mai mari, de 1,4%, respectiv 1,3%.

Citește și:

STUDIU. Valoare coșului minim necesar traiului decent în România depășește cu mult salariul minim

La nivelul Uniunii Europene, în 2017 cheltuielile gospodăriilor pentru recreaţie şi cultură s-au ridicat la 710 miliarde euro, echivalentul a 4,6% din Produsul Intern Brut al Uniunii Europene, sau 1.400 euro pentru fiecare locuitor al UE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel