Bitcoin, spre pragul de 100.000 USD: Ce schimbări aduce noul val de optimism cripto
Bitcoin, cea mai mare...
Depozitele în lei ale altor sectoare (societăţi nefinanciare şi instituţii financiare nemonetare) au crescut cu 3,2% (până la 101,480 miliarde lei) faţă de luna august şi cu 8,2% faţă de luna septembrie a anului precedent. Depozitele în valută ale rezidenţilor, exprimate în lei, s-au majorat cu 0,7% faţă de luna august, până la nivelul de 119,680 miliarde lei (exprimate în euro, depozitele în valută s-au majorat cu 0,2%, până la 25,190 miliarde euro).
Datoria gospodăriilor a crescut. Ultimele cifre BNR
Comparativ cu aceeaşi lună a anului precedent, depozitele în valută ale rezidenţilor exprimate în lei au crescut cu 12,9% (exprimate în euro, depozitele în valută ale rezidenţilor s-au majorat cu 10,8%). Depozitele în valută ale gospodăriilor populaţiei, exprimate în lei, au înregistrat o creştere de 1,5% (1,4% în termeni reali) faţă de luna august 2019. Exprimate în euro, depozitele în valută ale gospodăriilor populaţiei s-au majorat cu 1%.
Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2018, creşterea depozitelor în valută ale gospodăriilor populaţiei exprimate în lei a fost de 14,6% (majorarea a fost de 12,5% dacă indicatorul este exprimat în euro). Depozitele în valută ale companiilor, exprimate în lei, au scăzut cu 1,3% (-1,45 în termeni reali) faţă de luna august 2019 (exprimate în euro, acestea au scăzut cu 1,7%). Comparativ cu aceeaşi lună a anului precedent, indicatorul exprimat în lei s-a majorat cu 8,3% (exprimate în euro, depozitele în valută ale rezidenţilor din alte sectoare au crescut cu 6,3%).
Pe de altă parte, soldul creditului neguvernamental acordat de instituţiile de credit a crescut cu 0,8% (0,7% în termeni reali), până la 266,776 miliarde lei, în luna septembrie 2019, faţă de luna august, în timp ce, comparativ cu perioada corespunzătoare a anului trecut, avansul este de 7,7% (4,1% în termeni reali). Comparativ cu luna august, în septembrie creditul în lei s-a majorat cu 0,6% (0,5% în termeni reali), iar creditul în valută exprimat în lei a crescut cu 1,2% (exprimat în euro, creditul în valută a crescut cu 0,7%). Faţă de aceeaşi lună a anului precedent, creditul în lei a urcat cu 9,7% (6% în termeni reali) iar cel în valută exprimat în lei cu 3,9% (exprimat în euro, creditul în valută a crescut cu 2%), potrivit Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bitcoin, cea mai mare...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...