Rușii au lansat submariul transportor de drone nucleare
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Submarinul Belgorod
Submarinul Belgorod
Ministerul rus al Apărării a anunțat lansarea la apă a celui mai mare submarin caree este destinat să opereze drone subacvatice nucleare.

Submariul despre care experții spun că este o armă dedicată represaliilor, are o lungime de 184 de metri și a fost construit în șantierul naval Sevmaș din nordul Rusiei.

Comandantul navei a spart tradiționala sticlă de șampanie înante de lansarea în Marea Albă a submarinului.

Citește și NASA confirmă: Totul se va schima pe Terra

Submarinul Belgorod, cu o greutate de 14.700d e tone, a fost construit ca transportor pentru noile drone strategice, care sunt dotate cu propulsie nucleară, generată de motoare Poseidon.

Dronele se pot deplasa cu două viteze, una cafe îi permite să se apropie cât mai mult de țintă iar cealaltă să o ajute să scape în cazul în care a fost detectată.

Odată ce are în raza de acțiune ținta, drona poate detona încărcătura nucleară astfel că poate distruge active care se află la țărm precum baze navale sau portavioane, scrie RT.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel