Rușii dezvăluie ce pot face rachetele S-500. Nu iartă nimic!
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
O armă care dispune de componente performante
O armă care dispune de componente performante
Rușii au dezvăluit câteva, foarte puține, detalii referitoare la rachetele sistemului de apărare aeriană S-500, care, se spune, pot doborî orice țintă balistică. Practic, nu iartă nimic în calea ei, afirmă directorul adjunct al societății Almaz-Antei, constructorul acestor arme, Serghei Druzin. 

Potrivit spuselor sale, s-a ajuns la această performanță, cum a numit-o el, grație folosirii unor proiectile de tip nou, capabile să efectueze manevre chiar și în spațiul aerian, dar și a unor radare speciale.

Este vorba de radare Active Electronically Scanned Array, o generație foarte avansată de radare cu baleiaj electronic activ unde funțiile de transmisie și de recepție sunt compuse din mii de module miniaturizate de transmițător/receptor.

Aceste radare au o rată de scanare extrem de rapidă (milisecunde), o rază de acțiune foarte mare, capacitate de a urmări și ataca un număr foarte ridicat de ținte simultan (unde agile multiple), probabilitate foarte joasă de detecție din cauza undelor care îți schimba direcția în milisecunde, capacitatea de a funcționa ca radio/bruiaj, operare simultană pentru ținte aeriene și terestre, radar cu apertură sintetică, cartografierea de precizie a terenului.

Citește și Arma care aduce șoc și groază. Cum o descrie presa germană VIDEO

O astfel de configurație oferă o siguranță sporită, pentru că eventuala defectare a unuia sau mai multor elemente nu afectează calitatea de funcționare a radarului.

Potrivit mai multor surse concordante, sistemul S-500 poate intercepta nu numai orice aparat aflat în zbor și care reprezintă un potențial pericol, dar și orice focos al rachetelor balistice, ținte hipersonice, dar și sateliți cosmici aflați pe o orbită joasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel