UE, nou obiectiv climatic pentru anul 2040, cu concesii pentru industrie
Comisia Europeană vrea...
Rubla s-a apreciat faţă de dolar vineri, după două săptămâni de pierderi consistente, Banca Centrală restricţionând şi mai mult accesul la valută, transmite Reuters. Vineri, moneda Rusiei s-a apreciat cu aproape 2%, tranzacţionându-se la un curs de 116,40 ruble pentru un dolar. Totuşi, de la începutul anului rubla s-a depreciat cu peste 40%, de departe moneda cu cea la proastă performanţă din lume.
"Aceasta nu este o piaţă pură astfel încât dacă ne uităm la valoare este dificil să ştim care este nivelul real. Perspectivele privind rubla depind complet de cum vor evolua producţia şi energia din Rusia", a apreciat Jane Foley, analist la Rabobank. Moneda Rusiei era în linii mari stabilă vineri faţă de euro, tranzacţionându-se la 126 ruble pentru un euro, după ce a atins un nivel record joi, de 132,417 ruble pentru un euro.
Tranzacţiile pe piaţa de capital au rămas în mare parte închise vineri, din ordinul Băncii Centrale a Rusiei, care a limitat tranzacţiile cu acţiuni şi bonduri după impunerea sancţiunilor. Joi, Banca Rusiei a introdus restricţii în privinţa accesului firmelor locale la numerar în valută, în următoarele şase luni, după ce anterior restricţionase accesul cetăţenilor.
Vladimir Putin a declarat, vineri, că sancţiunile impuse de Occident din cauza invaziei militare în Ucraina constituie o oportunitate pentru dezvoltarea Rusiei şi Belarusului.
"Ultimii ani au arătat că sectoarele vizate de sancţiuni occidentale au dobândit noi competenţe şi noi niveluri tehnologice", a declarat Vladimir Putin, conform CNN, cu ocazia întâlnirii cu preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko.
"Acest moment este o oportunitate de consolidare a suveranităţii tehnologice şi economice", a subliniat Vladimir Putin.
Liderul de la Kremlin este convins că Rusia şi Belarus vor trece peste actualele dificultăţi şi vor "dobândi mai multe competenţe, mai multe oportunităţi de a se simţi independente, autosuficiente şi vor beneficia de pe urma actualei situaţii, aşa cum s-a întâmplat în anii anteriori".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Comisia Europeană vrea...
Guvernul se află în criză de...
RO e-Factura devine obligatorie pentru ONG-uri și...
Ministrul Finanțelor, Alexandru...
Adrian Nicușor Nica a fost desemnat pentru a prelua conducerea Agenției...
Autoritatea de Supraveghere...
Compania britanică Nothing...
RAR avertizează că peste 85.000...
Ciprian Tătăruşanu, fostul...
Curs valutar BNR, 1 iulie 2025.
Germania vrea să salveze...
Activele nete ale celor 248 de...
UE cere eliminarea imediată a...
Administrația Fondului pentru...
La 30 iunie 2025, rezervele valutare la Banca Naţională...
DGAF a identificat o fraudă...
Emmanuel Macron trage un semnal...
Renault ar urma să raporteze în...
Guvernul a adoptat, prin Ordonanță de Urgență, abrogarea...
ANAF informează că a identificat o fraudă de peste 1,3...
Grupul bancar spaniol BBVA a anunţat luni că va merge...