Rulaj de aproape 13,67 milioane de euro la BVB
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a încheiat sesiunea de...
Valoarea totală a tranzacţiilor s-a ridicat la aproape 68,08 milioane de lei, echivalentul a 13,67 milioane de euro, indicând un interes susținut din partea investitorilor.
Banca Transilvania, lider în lichiditate
Cele mai tranzacţionate titluri au fost, și de această dată, acţiunile Băncii Transilvania, cu un rulaj de 15,78 milioane de lei. Pe următoarele poziţii s-au situat Digi Communications (5,4 milioane lei) şi OMV Petrom (5,24 milioane lei), semn că investitorii rămân ancoraţi în companiile cu vizibilitate ridicată şi rezultate solide.
Indicii principali marchează creșteri semnificative
Indicele BET, care reflectă evoluţia celor mai lichide 20 de companii de pe Piaţa Reglementată, s-a apreciat cu 0,95%, ajungând la 17.330,68 puncte. O evoluţie identică a fost înregistrată de BET-Plus, care urmărește cele mai lichide 43 de acţiuni listate.
Indicele BET-XT, ce include cele mai lichide 25 de titluri, a crescut cu 0,91%, în timp ce BET-FI, dedicat societăților de investiții financiare, a avansat mai modest, cu 0,30%.
În ceea ce privește randamentul fondurilor de investiții, indicele BET-BK a urcat cu 1,60%, semnalând un interes crescut în zona instrumentelor colective. De asemenea, BET-NG, care monitorizează sectorul energetic și de utilităţi, a câştigat 0,79%.
Piața AeRO, ușoară corecție
Singurul indice care a închis în scădere a fost BET AeRO, dedicat segmentului alternativ de tranzacţionare, care a pierdut 0,11%. Mișcarea reflectă volatilitatea crescută a companiilor de pe această piață, adesea percepute ca având un profil de risc mai ridicat.
Cine a câștigat, cine a pierdut
Printre cele mai mari creșteri s-au remarcat Mecanica Fină, cu o apreciere de +9,66%, urmată de Sphera Franchise Group (+5,65%) şi Farmaceutica Remedia (+4,76%), indicând interesul crescut pentru sectoarele industrial, de consum și farmaceutic.
La polul opus, cele mai semnificative scăderi au fost înregistrate de UAMT (-4,21%), SIF Hoteluri (-3,48%) şi Prefab (-2,58%), titluri care au resimţit probabil presiuni de vânzare în absența unor catalizatori pozitivi.
Contextul macroeconomic stabil și interesul constant pentru titlurile de calitate par să susțină în continuare dinamica pozitivă a pieței de capital românești, iar investitorii așteaptă acum cu interes rezultatele financiare ale companiilor listate pentru primul trimestru.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a încheiat sesiunea de...
O estimare sub prognoza FMI,...
Termoenergetica se pregătește...
În același timp, Uniunea Europeană nu intenționează să...
China are în vedere crearea...
„Unii constructori auto ar...
Fondul Monetar Internațional...
Evoluţiile pe pieţele mondiale...
În Statele Unite, medicamentele...
Dolarul american a pierdut mult...
Când investești într-o companie, este esențial să...
Ministerul de Interne a făcut...
Cine este ”doamna de fier” a...
A fost publicat în Monitorul...
Acțiunile companiei au scăzut...
Programul Rabla 2025 intră în...
Această precizare vine în...
Institutul Naţional de...
Statul alocă 150 de milioane de...