Potrivit agenţiilor ruse de presă, Roskomnadzor a blocat site-ul canalului euronews.com şi al versiunii sale în rusă, ru.euronews.com, la solicitarea Parchetului. Motivul acestei blocări nu a fost specificat.
Autorităţile ruse au restrâns vineri accesul la site-urile a patru media independente, printre care BBC şi Deutsche Welle, iar luni reţelele sociale americane Facebook şi Instagram au fost declarate "extremiste" de un tribunal din Moscova.
Accesul la Twitter a fost, de asemenea, restricţionat, precizează Agerpres. În plus, Roskomnadzor a acuzat săptămâna trecută gigantul american Google şi serviciul său video YouTube de activităţi "teroriste", un prim pas către un posibil blocaj.
Autorităţile au introdus, totodată, două noi infracţiuni penale la începutul lui martie: una pentru difuzarea de informaţii care "discreditează" armata rusă şi cealaltă pentru difuzarea de informaţii "false" despre trupele ruse, această din urmă fiind pedepsită cu până la 15 ani de închisoare.
Nu sunt motive de panică
Pe de altă parte, vicepremierul Viktoria Abramcenko a susţinut că Rusia are suficiente rezerve de zahăr şi hrişcă pentru consumul intern şi a avertizat populaţia să nu cumpere alimente de bază pe fond de panică.
După ce a invadat Ucraina în 24 februarie, Rusia este afectată de sancţiuni economice pe care Kremlinul le consideră echivalente cu o declaraţie de război din partea Statelor Unite şi a aliaţilor acestora.
Citește și Serviciile au ordonat, justiția rusă s-a conformat. S-a interzis TOTUL
Într-o şedinţă televizată, prezidată de premierul Mihail Mişustin, Abramcenko a reamintit de panica de la începutul pandemiei de coronavirus: "Ca şi în 2020, vreau să liniştesc oamenii: suntem complet autosuficienţi atât la zahăr, cât şi la hrişcă. Nu este nevoie să se cumpere aceste bunuri pe fond de panică. Este suficient pentru toată lumea. Cumpărăturile pe fond de panică nu fac decât să destabilizeze reţeaua de producţie".
Ea mai afirmase şi anterior că nu vor exista penurii de alimente pe piaţa internă, deoarece Rusia a luat măsuri de protecţie. Autorităţile de la Moscova au interzis exporturile de zahăr până la 31 august şi au stabilit o cotă de importuri fără taxe de 300.000 de tone de zahăr brut şi rafinat, după ce în unele regiuni s-au raportat penurii "nejustificate", puse de Moscova pe seama cumpărării în exces.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Un studiu publicat de Banca...
Guvernul României urmează să...
Agenția Națională pentru...
Ministerul Dezvoltării,...
Larry Fink, CEO al companiei de...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.
Președinta Comisiei Europene,...
China a stabilit un nou record...
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Ilie Bolojan a anunţat planul...
Bursele și moneda Chinei sub...
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Revolut lansează o nouă...
Dolarul crește ușor pe fondul...
Agenția Națională de...
Alegerea lui Donald Trump în...
Statele Unite vor impune taxe...
România a primit un semnal...
Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...