Urmărește dezbaterea live

Rusia a testat Sarmat, racheta despre care Putin spune că e cea mai bună din lume
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Foto ilustrativ: Pexels.com
Foto ilustrativ: Pexels.com
Rusia a efectuat un nou test cu rachetă.

Într-o demonstrație de forță, la două luni de la atacul asupra Ucrainei, Rusia a testat o nouă rachetă balistică intercontinentală cu capacitate nucleară, despre care președintele Vladimir Putin a declarat miercuri că îi va face pe dușmanii Moscovei să se oprească și să se gândească, scrie Reutera.

Putin a fost prezentat la televizor în timp ce era anunțat de armată că mult așteptata rachetă Sarmat a fost testată pentru prima dată de la Plesetsk, în nord-vestul Rusiei, și a lovit ținte din peninsula Kamchatka, la aproape 6.000 km distanță.

Testul rachetei Sarmat, în curs de dezvoltare de ani de zile, nu a surprins Occidentul, dar a venit într-un moment de tensiune geopolitică extremă. Rusia nu a reușit încă să ocupe niciun oraș important de când a trimis zeci de mii de soldați în Ucraina, la 24 februarie.

 

Ministerul ucrainean al Apărării nu a fost disponibil imediat pentru comentarii

 

"Noul complex are cele mai înalte caracteristici tactice și tehnice și este capabil să învingă toate mijloacele moderne de apărare antirachetă....Această armă cu adevărat unică va consolida potențialul de luptă al forțelor noastre armate, va asigura în mod fiabil securitatea Rusiei în fața amenințărilor externe și va da de gândit celor care, în focul unei retorici agresive frenetice, încearcă să ne amenințe țara."

Anunțând invazia în urmă cu opt săptămâni, Putin a făcut o referire la forțele nucleare ale Rusiei și a avertizat Occidentul că orice încercare de a-i sta în cale "vă va duce la consecințe pe care nu le-ați întâlnit niciodată în istoria voastră".

Câteva zile mai târziu, el a ordonat ca forțele nucleare ale Rusiei să fie intre în stare de alertă maximă. "Perspectiva unui conflict nuclear, cândva de neconceput, este acum din nou în sfera posibilităților", a declarat luna trecută secretarul general al Națiunilor Unite, Antonio Guterres.

Ministerul rus al Apărării a declarat miercuri că Sarmat a fost lansat dintr-un siloz, la ora 15.12, ora Moscovei. Forțele nucleare ale Rusiei vor începe să primească livrarea noii rachete "în toamna acestui an", după ce testele vor fi finalizate, a declarat miercuri Tass, citându-l pe Dmitri Rogozin, șeful agenției spațiale Roscosmos, transmite Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...


pixel