Rusia, aproape de a deveni cel mai mare focar de Covid-19. Reacția lui Putin
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Numărul îmbolnăvirilor crește accelerat în Rusia
Numărul îmbolnăvirilor crește accelerat în Rusia
Rusia a confirmat luni 11.656 de noi infectări cu noul coronavirus, ajungândastfel al un total de 221.344 și marcând o nouă creștere record de o zi.

Rusia are acum a doua cea mai rapidă rată de infecții noi din lume în în urma Statelor Unite. Este a treia țară cea mai afectată din punctul de vedere al infecțiilor, scrie The Moscow Times.

Nouăzeci și patru de persoane au murit în ultimele 24 de ore, ceea ce a dus la un total de 2.009 decese.

Numărul infecțiilor în Rusia a crescut cu mai mult de 10.000 pe zi de duminică, spre deosebire de țările din vestul Europei care fac măsuri pentru a ușura măsurile de blocare.

Funcționarii atribuie creșterea testării în masă și detectării cazurilor asimptomatice care nu sunt întotdeauna numărate în alte țări.

Rata mortalității raportată a țării rămâne mult mai mică decât în multe țări. Oficialii creditează un efort de testare și urmărire răspândrii, deși criticii au pus la îndoială cifrele, deoarece Rusia folosește o metodă de clasificare diferită pentru a număra bolnavii.

Citește: Moscova. Celebrare modestă a 75 de ani de la victoria împotriva Germaniei naziste

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a anunțat extinderea carantinei până la 31 mai în Capitală, unde sunt concentrate majoritatea cazurilor.

A fost impusă în Moscova și obligativitatea poartării măști și a mănușilor în transportul public și în magazine iar cei care nu respectă aceste noi reguli vor fi amendați începând de marți.

Locuitorii Capitalei au voie să părăsească locuințele doar pentru scurte drumuri pentru aprovizionare, pentru plimbatul câinilor penru deplasarea la locul de muncă edar numai cu permis.

Sâmbătă Rusia a marcat victoria sovieticilor în cel de-Al Doilea Război Mondial însă fără parade militare de amploare.
Într-un discurs solemn televizat, președintele Vladimir Putin nu a menționat virusul, în ciuda numărului tot mai mare de infecții din Rusia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel