Rusia este pregătită să declare oricând mobilizare totală
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Forțele armate ale Rusiei și Republicii Belarus ar putea fi mobilizate în totalitate în cazul în care Alianța Nord-Atlantică va continua, în următoarea perioadă de timp, să își consolideze prezența militară în apropierea granițelor Rusiei sau dacă Suedia și Finlanda vor fi primite în NATO. Declarația aparține istoricului militar Boris Iulin, iar mulți ar fi tentați să nu-i acorde atenția cuvenită, numai că vorbele analistului nu fac decât să întărească afirmația unui înalt oficial militar al Rusiei. 

Viceministrul rus al Apărării, Aleksandr Fomin, a organizat, marți, o întâlnire cu 98 de dipolomați străine, inclusiv 16 reprezentanți ai țărilor NATO pentru a-i informa modul de desfășurare a operațiunii de verificare a capacității de luptă a trupelor ruse și beloruse.

În același cadru, Fomin a precizat că Rusia și Republica Belarus analizează situația când, în numele securității, s-ar impune implicarea întregului potențial militar al celor două țări. 

”Din păcate, declarațiile oficialilor Ministerului Apărării al Rusie nu sperie, de fapt, pe nimeni. Pentru simplul motiv că efectivul forțelor NATO este de trei ori mai mare decât cel al forțelor armate ale Rusiei. Iar bugetul apărării este de 17-18 ori mai mari. Dar tocmai de aceea, pentru a compensa acest dezechilibru pot demara mobilizarea. Poate nu chiar totală, dar una de masă cu siguranță”, a precizat istoricul. 

Potrivit spuselor sale, punctul de pornire dincolo de care ar putea fi luată decizia de mobiliare, este considerat de Iulin comasarea de către NATO a tot mai multe trupe la granițele ruse.

Citește și Urmează război? Rusia şi-a evacuat o parte din personalul ambasadei din Ucraina

”Poate fi Ucraina sau chiar Moldova, nu contează. Va fi considerată ca o încălcare a liniei roșii”, a adăugat expertul, citat de publicația Lenta.ru. 


 
"Ar putea apărea o situație în care forțele și mijloacele grupării regionale nu vor fi suficiente pentru a garanta securitatea Statului Unional Rusia-Belarus și trebuie să fim pregătiți pentru consolidarea acesteia. Împreună cu partea belorusă am ajuns să înțelegem, pentru o apărare comună, se impune implicarea întregului potențial al organizației militare a uniunii noastre”, a mai spus Fomin.

El a adăugat că, "în cadrul testării sistemului unitar de apărare antiaeriană, pe teritoriul Republicii Belarus vor fi dislocate 12 avioane Su-35, precum și două divizii de rachete antiaeriene S-400 și una de rachete "Pantsir-S".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Valoarea acordului Aramco - FIFA, pusă la secret

FIFA a anunţat acordul global cu Aramco.

Programul magazinelor Carrefour de 1 Mai şi Paşte 2024

Programul magazinelor Carrefour în perioada...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel