Rusia este pregătită să declare oricând mobilizare totală

Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Forțele armate ale Rusiei și Republicii Belarus ar putea fi mobilizate în totalitate în cazul în care Alianța Nord-Atlantică va continua, în următoarea perioadă de timp, să își consolideze prezența militară în apropierea granițelor Rusiei sau dacă Suedia și Finlanda vor fi primite în NATO. Declarația aparține istoricului militar Boris Iulin, iar mulți ar fi tentați să nu-i acorde atenția cuvenită, numai că vorbele analistului nu fac decât să întărească afirmația unui înalt oficial militar al Rusiei. 

Viceministrul rus al Apărării, Aleksandr Fomin, a organizat, marți, o întâlnire cu 98 de dipolomați străine, inclusiv 16 reprezentanți ai țărilor NATO pentru a-i informa modul de desfășurare a operațiunii de verificare a capacității de luptă a trupelor ruse și beloruse.

În același cadru, Fomin a precizat că Rusia și Republica Belarus analizează situația când, în numele securității, s-ar impune implicarea întregului potențial militar al celor două țări. 

”Din păcate, declarațiile oficialilor Ministerului Apărării al Rusie nu sperie, de fapt, pe nimeni. Pentru simplul motiv că efectivul forțelor NATO este de trei ori mai mare decât cel al forțelor armate ale Rusiei. Iar bugetul apărării este de 17-18 ori mai mari. Dar tocmai de aceea, pentru a compensa acest dezechilibru pot demara mobilizarea. Poate nu chiar totală, dar una de masă cu siguranță”, a precizat istoricul. 

Potrivit spuselor sale, punctul de pornire dincolo de care ar putea fi luată decizia de mobiliare, este considerat de Iulin comasarea de către NATO a tot mai multe trupe la granițele ruse.

Citește și Urmează război? Rusia şi-a evacuat o parte din personalul ambasadei din Ucraina

”Poate fi Ucraina sau chiar Moldova, nu contează. Va fi considerată ca o încălcare a liniei roșii”, a adăugat expertul, citat de publicația Lenta.ru. 


 
"Ar putea apărea o situație în care forțele și mijloacele grupării regionale nu vor fi suficiente pentru a garanta securitatea Statului Unional Rusia-Belarus și trebuie să fim pregătiți pentru consolidarea acesteia. Împreună cu partea belorusă am ajuns să înțelegem, pentru o apărare comună, se impune implicarea întregului potențial al organizației militare a uniunii noastre”, a mai spus Fomin.

El a adăugat că, "în cadrul testării sistemului unitar de apărare antiaeriană, pe teritoriul Republicii Belarus vor fi dislocate 12 avioane Su-35, precum și două divizii de rachete antiaeriene S-400 și una de rachete "Pantsir-S".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de la București / FOTO: Facebook
Prof. Mircea Coșea
Foto: Freepik.com
Biroul unui judecător / Foto: Freepik
Hidroelectrica
Mircea Fechet / FOTO: Gov.ro
Miliardarul și invetitorul american Ray Dalio / FOTO: Wikipedia
Boeing
Eolian offshore / FOTO: Freepik

Energia eoliană offshore: Ce a rămas din gloria de altădată?

Carnajul bursier continuă pentru actorii din acest...

Platformă petrolieră / FOTO: Freepik
Sebastian Burduja / Foto: gov.ro
Casa de schimb valutar: Foto: Oana Pavelescu
Criză economică / Foto: Freepik

Norvegia pierde o avere: Zeci de miliarde au fost spulberate

Fondul suveran al Norvegiei, afectat de declinul pieței...

Donald Trump vorbește la telefon
Panouri fotovoltaice /FOTO: Pagina de Facebook a AFM
Unifarm / Foto: Agerpres
Camioane/ Foto: Freepik

RO e-Transport, frânat de Guvern care amână sancțiunile

Guvernul amână sancțiunile pentru e-Transport până la...

Lucrător la spații verzi / Foto: Freepik
Mașini / Foto: Freepik
La bancă
Familie / Foto: Freepik
Cristian Popa, BNR
Steagul Bulgariei
Donald Trump și Elon Musk
Donald Trump / Foto: Flickr
Bani / Foto: DCBusiness
Comisarul european pentru Buget, luptă antifraudă şi administraţie publică, Piotr Serafin
Bună dimineața! / FOTO: Freepik

pixel