Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Unii analiști sunt de părere că manevra lui Putin va duce economia țării în colaps. Un expert german nu împărtășește în totalitate acest punct de vedere.
Rusia ar putea obține venituri record din vânzările de gaze datorită unei creșteri semnificative a prețurilor pe piețele spot, a declarat pentru ntv.de expertul german Janis Kluge de la Institutul German pentru Afaceri Internaționale și Securitate, Janis Kluge.
Potrivit previziunilor sale, Moscova va putea compensa inflația mai mare, scăderea încasărilor din impozitul pe venit și TVA datorită veniturilor din energie.
"Prețul gazelor pe piețele spot a crescut de cinci ori în ultimul an. Până acum, gazele nu au jucat un rol atât de important în bugetul țării, având un raport de aproximativ unu la patru în comparație cu petrolul. În acest an însă gazele ar putea aduce câștiguri similare, deoarece multe contracte sunt aliniate la prețul la vedere al țițeiului. Acest lucru înseamnă că Gazprom va obține venituri record", a sugerat Kluge.
În opinia sa, bugetul Rusiei se va dovedi a fi excedentar în acest an. Expertul a precizat că valoarea de piață a petrolului rusesc este acum de 82 de dolari pe baril, iar pentru planificarea bugetului, Kremlinul a folosit ca bază un preț de 62 de dolari pe baril. Kluge a subliniat că Moscova a planificat bugetul pe baza unui curs de schimb de 72 de ruble pentru un dolar, în timp ce astăzi acesta este de 85 de ruble.
"În ceea ce privește exporturile de energie, acesta este un avantaj. Dacă înmulțim prețul petrolului cu cursul de schimb al rublei, rezultă astfel: Moscova se aștepta la un venit de aproximativ 4.500 de ruble pe baril de petrol, dar va primi mult mai mult - aproximativ 7.000 de ruble", a conchis expertul.
Citește și Biden: Există indicii că Putin este izolat şi a arestat consilieri
Nu ai ruble, nu ai gaz
Președintele Vladimir Putin a semnat un decret privind o nouă procedură de decontare a gazelor rusești cu țările neprietenoase. Moscova va lua în considerare renunțarea la aceste reguli ca pe o situație de neîndeplinire a obligațiilor, ceea ce va duce la rezilierea contractelor existente. Liderul rus a amintit, de asemenea, că țările occidentale își folosesc acum sistemele financiare ca arme.
Volumele și prețurile nu se vor schimba. Acesta a fost răspunsul Moscovei la restricțiile pe scară largă după începerea operațiunii militare din Ucraina și la înghețarea a aproximativ 300 de miliarde de dolari din rezervele valutare din Occident.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...