În plină degringoladă, Germania, prima economie a UE, își decide viitorul
Favoriți în sondaje,...
"În cadrul manevrelor, navele antisubmarin 'Suzdaleţ' şi 'Kasimov' au identificat şi urmărit o ţintă aeriană, al cărei rol a fost jucat de racheta 'Progress', lansată asupra unui inamic convenţional de sistemul de rachete 'Utios'", se menţionează în comunicatul Flotei ruse din Marea Neagră, notează Agerpres.
Circa 15 nave militare ruseşti au fost mobilizate pentru a asigura securitatea perimetrului zonei unde s-au desfăşurat aceste exerciţii, la care au fost efectuate tiruri cu rachete, indică Interfax.
Sistemul de rachete 'Utios' este situat în munţii Crimeii la o altitudine de 500-600 de metri deasupra nivelului mării, în structuri subterane protejate. Complexul 'Utios' foloseşte racheta de croazieră Progress-35 modernizată.
"În prezent, acest dispozitiv, care asigură distrugerea ţintelor maritime la o distanţă de până la 300 km, este capabil să funcţioneze împreună cu sistemul de rachete mobil de coastă 'Bastion' şi sistemul de rachete de coastă 'Bal', aflate în dotarea brigăzii de rachete din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră", indică serviciul de presă al flotei.
Citește și: Zilele libere de Paști 2021. Cum se recuperează
Anunţul Moscovei privind instalarea unui nou regiment aeropurtat în Crimeea survine în contextul în care preşedintele ucrainean Vladimir Zelenski a aprobat la 24 martie Strategia pentru "dezocuparea" Crimeii, care include măsuri "diplomatice, militare, economice, informaţionale, umanitare şi cu alt caracter", conform agenţiei de presă oficiale ucrainene Ukrinform.
"Rusia îşi consolidează prezenţa militară în mod susţinut în Crimeea ocupată temporar şi creează un cap de pod militar-strategic pentru extinderea zonei conflictului armat din Peninsula Crimeea în regiunea mediteraneană, Orientul Mijlociu şi Africa", se menţionează în preambulul Strategiei pentru dezocupare şi reintegrare a teritoriului ocupat temporar al Republicii Autonome Crimeea şi al oraşului Sevastopol, publicat pe site-ul preşedinţiei de la Kiev.
Potrivit textului, Peninsula Crimeea este transformată treptat de Rusia într-o bază militară, devenind o sursă de pericol şi ameninţare pentru stabilitatea Europei şi a întregii lumi.
În acest context, Kievul îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu posibilitatea ca Moscova să desfăşoare arme tactice în peninsula ocupată, precum şi mijloace de transportare a acestora, ceea ce ar constitui o încălcare a actualului regim de neproliferare a armelor de distrugere în masă, conform Ukrinform.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Favoriți în sondaje,...
Se dorește verificarea...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Guvernul s-a decis în privința...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...
Afacerile stârnesc interes până...