Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
Comentând cu privire la posibilitatea instituirii de noi sancţiuni din partea UE împotriva Rusiei în cazul lui Aleksei Navalnîi, Lavrov a afirmat că Moscova s-a obişnuit deja cu restricţiile unilaterale ale UE care nu au niciun fundament legitim.
Problema eventualelor sancţiuni este o chestiune internă a UE, a spus ministrul rus, potrivit căruia Rusia a observat că Bruxellesul se comportă din ce în ce mai mult ca SUA şi impune restricţii unilaterale ţărilor.
"Pentru Rusia, UE nu este un partener de încredere" cel puţin în acest moment, a reiterat Lavrov, afirmând că Federaţia Rusă speră ca blocul comunitar să îşi dea seama cât mai repede că interesele sale fundamentale sunt direct legate de Rusia.
Norma de HRANĂ zilnică pentru spitale a crescut cu 5 LEI. Află în ce JUDEȚ
Şeful diplomaţiei ruse a recunoscut că ţara sa şi UE sunt în dezacord într-o serie de subiecte, dar a adăugat că ambele părţi şi-au exprimat interesul pentru un dialog mai extins în domeniile în care există consens.
Uniunea Europeana, care a impus deja sancţiuni economice împotriva Rusiei în urma anexării peninsulei ucrainene Crimeea în 2014, are în vedere măsuri de represalii suplimentare împotriva Moscovei după arestarea la 17 ianuarie şi condamnarea la închisoare a opozantului rus Aleksei Navalnîi, una dintre vocile cele mai critice la adresa Kremlinului.
Navalnîi a compărut din nou vineri în faţa unui tribunal rus pentru acuzaţii de defăimare, în pofida apelurilor din partea puterilor occidentale la eliberarea opozantului încarcerat într-un alt dosar, în timp ce şeful diplomaţiei europene se afla la Moscova.
Navalnîi a fost condamnat săptămâna aceasta la trei ani şi jumătate de închisoare pentru încălcarea condiţiilor de eliberare în urma unei condamnări cu suspendare la trei ani şi jumătate de închisoare în 2014 în cazul unei delapidări de la o firmă afiliată companiei 'Yves Rocher', un dosar despre care el spune că a fost orchestrat de autorităţi.
Mai multe ţări occidentale au denunţat această condamnare şi au cerut eliberarea opozantului rus, victima unei tentative de otrăviri cu agent neurotoxic de tip Noviciok cu caracter militar în luna august.
Rusia nu a deschis un dosar penal în cazul otrăvirii lui Navalnîi, susţinând că nu are date concludente pentru declanşarea unei anchete, negând că acesta ar fi putut fi otrăvit pe teritoriul rus.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...