Rusia schimbă TACTICA în Ucraina. Mişcări de trupe
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Schimbare de strategie
Schimbare de strategie
Se pare că armata rusă îşi modifică strategia, după ce "operaţiunea specială" nu a avut rezultatele aşteptate de Kremlin.

Oficialii SUA preconizează că trupele ruse se vor îndrepta în număr mare înspre estul Ucrainei. Deşi armata rusă s-a retras din localităţile aflate în jurul Kievului, generalii ruşi pregătesc un nou plan de asalt. Rusia intenţionează să desfăşoare zeci de mii de militari în estul Ucrainei, în timp ce atenţia lumii este îndreptată către ororile lăsate în urmă de retragerea rusă, este de părere consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui american Joe Biden, Jake Sullivan.

„În acest moment, credem că Rusia îşi revizuieşte obiectivele de război pentru a se concentra pe estul şi părţile din sudul Ucrainei, mai degrabă decât să vizeze cea mai mare parte a teritoriului”, a declarat Sullivan într-o conferinţă susţinută la Casa Albă, potrivit Mediafax.

Invazia rusă în Ucraina, care a început pe 24 februarie, este cea mai sângeroasă din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial. Rusia numeşte incursiunea drept o „operaţie militară specială” care vizează protejarea civililor.

 

Citeşte şi: Rusia spune că atrocităţile de la Bucea sunt o înscenare. Descoperiri incredibile

 

Ambasadorul Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, a descris atrocităţile din oraşul ucrainean Bucea drept "o provocare înscenată". "Încă de la început a fost clar că aceasta nu este altceva decât o altă provocare înscenată ce vizează discreditarea şi dezumanizarea armatei ruse şi nivelarea presiunii politice asupra Rusiei", a spus Nebenzia într-o conferinţă de presă luni. Nebenzia a mai afirmat că armata rusă nu a comis "atrocităţi crude împotriva populaţiei civile".

"Nu este cazul, nu va fi niciodată cazul şi nu a fost niciodată cazul", a spus ambasadorul. El a adăugat că Moscova are "dovezi faptice care demonstrează acest aspect" şi pe care intenţionează să le prezinte Consiliului de Securitate al ONU "cât mai curând posibil".

Rusia a solicitat pentru luni o sesiune specială a Consiliului de Securitate, dar Marea Britanie, care deţine preşedinţia în luna aprilie, a anunţat că reuniunea Consiliului consacrată Ucrainei este programată pentru marţi, o decizie criticată de ambasadorul Nebenzia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel