Rusia se pune pe treabă. Uzină militară pusă să lucreze în trei schimburi

Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Este evident că încearcă să facă față, dar nu reușește
Este evident că încearcă să facă față, dar nu reușește
Uzina Kronshtadt din Dubna, specializată în producția de drone de tip avion și elicopter, aparate de zbor folotie inclusiv în ceea ce rușii numesc operațiune specială în Ucraina, dar pe care o lume întreagă o numește război în toată regula, va începe să lucreze în trei schimburi.

"Noua uzină de producție a vehiculelor aeriene fără pilot va trece în curând la o funcționare în trei schimburi pentru a îndeplini comenzile primite", a declarat Belykh, director executiv adjunct al Kronshtadt, citat de serviciul de presă al întreprinderii

El a precizat că, din acest motiv, compania va continua să recruteze personal. Noua uzină a fost construită lângă Uzina de Construcții de Mașini Dubna, preluată de Kronshtadt în iulie 2021. Ambele companii formează Centrul pentru vehicule aeriene fără pilot, care produce atât drone, cât și stații de control la sol. De asemenea, fabrica produce drone Orion.

Anterior, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat că uzina pe care Kronshtadt a deschis-o la Dubna, lângă Moscova, va putea produce drone de punte și vehicule de tip elicopter. Se preconizează că centrul va produce zeci de drone de mari dimensiuni și stații de control la sol pentru aceste aparate de zbor fără pilot și, de asemenea, va asigura 1 500 de noi locuri de muncă în regiune.

Citește și Serghei Lavrov: Rusia nu mai are relaţii cu Uniunea Europeană din 2014

În același timp, noua versiune a sistemului de rachete sol-aer (SAM) Pantsir-SM va primi de două ori mai multe rachete antiaeriene. Biroul de Proiectare a Instrumentelor Shipunov Tula (KBP) a prezentat macheta noii versiuni a sistemului care va primi 24 de rachete. Această nouă versiune a primit prefixul "TBM" (vehicul de transport și de luptă). 

Spre deosebire de versiunea de bază, Pantsir-SM diferă prin faptul că are o nouă stație de ghidare multifuncțională. Sistemul SAM modernizat poate detecta ținte aflate la o distanță de până la 75 de kilometri. Distanța de angajare a țintei este de 40 km. Arsenalul sistemului include tunuri 2A38M și rachete antiaeriene. În februarie, Bekhan Ozdoyev, directorul industrial al complexului de armament al Rostec State Corporation, a anunțat că Pantsir-SM a primit un sistem de navigație bazat pe sistemul de navigație inerțială liberă (BINS). 

Pe de altă parte, marina rusă va primi două noi submarine în 2022, a anunțat Alexei Rakhmanov, șeful United Shipbuilding Corporation (USC). "Deci, conform planului, în primul rând, un submarin a fost deja predat înainte de termen. Ne așteptăm ca alte două să intre în serviciu", a spus el, fără a preciza însă și clasa noilor nave. La jumătatea lunii iunie, s-a anunțat că șantierele navale ale Amiralității vor construi șase submarine diesel-electrice Varshavyanka.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Registrul Comertului
Bărbat furios cu un telefon în mână
Decizia tribunalului
Dolari și ruble
Președintele SUA Joe Biden este furios pe saudiți / Foto: Casa Albă
Ministerul Finanțelor
Donald Trump / Foto: Arhiva Casei Albe / Flickr
Bursa de Valori de la București / FOTO: Facebook
Foto: Pexels.com
Bani / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Muncitor al ELCEN
Știrile dimineții

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...

Un tren trece prin fața unor blocuri / Foto: Arhivă

Ordonanța trenuleț lasă trenurile ”ca-n gară”

Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...

TikTok / Foto: EPA/ERIK S. LESSER / Agerpres
Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik
Notar / Foto: Freepik
Bani / Foto: DCBusiness
Magazin Ikea din Polinia / Foto: Google Maps

Mine antitanc la Ikea! Gafă de proporții în Polonia

Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...

Bursa / sursa foto: Freepik.com / frimufilms
Ola Kalenius / Foto: Mercedes

Șeful Mercedes cere investiții reciproce între UE și China

Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...

TikTok / sursa foto: Pexels.com / cottonbro studio

TikTok dispare din SUA. Google și Apple au șters aplicația

Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...

Microsoft ajunge pe locul trei în industria jocurilor video

pixel