Rușii nu se mai îmbracă la Prada. Purtați ce aveți! Mii de oameni rămași fără job
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Toți pleacă, nimeni nu mai vrea să rămână în Rusia
Toți pleacă, nimeni nu mai vrea să rămână în Rusia
Marii retaileri au pus lacătul pe uși și au plecat din Rusia, așa cum au procedat, de altfel, cele mai multe dintre marile companii occidentale care nu au mai dorit să lucreze într-o țară care calcă totul în picioare doar de dragul unor ambiții doar de ea înțelese pe deplin. 

Casa de modă italiană Prada a anunțat că a suspendat operațiunile de vânzare cu amănuntul în Rusia din cauza evenimentelor din Ucraina. 

În comunicat se menționează că casa de modă este îngrijorată de soarta "colegilor și a familiilor lor afectate de tragedia din Ucraina". Prada a adăugat că "va continua să urmărească evoluțiile".

Anterior, retailerul britanic de modă Marks & Spencer a anunțat că oprește temporar vânzările în Rusia. Anterior s-a aflat că retailerul spaniol Mango își suspendă operațiunile în Rusia din cauza situației din Ucraina. Platformele străine de vânzare cu amănuntul Net-a-Porter, Mr Porter, Yoox și The Outnet au anunțat, de asemenea, suspendarea vânzărilor către clienții ruși. O situație similară a avut loc cu Swarovski, Hermes, Asos, IKEA și Nike.

Să ia atitudine 

Închiderea acestor unități reprezintă nu o lovitură, ci o adevărată dramă pentru zeci de mii de ruși care au rămas acum fără loc de muncă și cu foarte puține șanse de a-și găsi undeva de lucru în condițiile actuală. Este un preț pe care concetățenii lui Putin trebuie să îl plătească, deși ei pe ei nimeni nu i-a întrebat dacă vor sau nu război. Iar dacă-și vor joburile înapoi și o viață demnă, nu au altă soluție decât să ia atitudine. 

Inditex, cel mai mare retailer de îmbrăcăminte la nivel mondial, a anunţat sâmbătă că a sistat afacerile din Rusia, închizând cele 502 magazine şi oprind vânzările online, precizează presa internațională.

Citește și Cu riscul unor pierderi uriașe, altă mare companie energetică părăsește Rusia

Plan special de sprijin

Grupul spaniol Inditex SA, proprietarul magazinelor Zara, urmează exemplul altor branduri occidentale care şi-au suspendat operaţiunile în Rusia, în urma invadării Ucrainei şi a impunerii de sancţiuni economice. Şi H&M, al doilea retailer de îmbrăcăminte la nivel mondial a anunţat miercuri că suspendă temporar toate vânzările în Rusia. Compania suedeză a precizat că este "profund îngrijorată" de derularea tragică a evenimentelor în Ucraina şi s-a declarat "alături" de toţi oamenii care suferă.

"În actualele condiţii, Inditex nu poate garanta continuitatea operaţiunilor şi condiţiile comerciale din Rusia, şi temporar îşi suspendă activitatea. Investiţia în Rusia nu este relevantă din punct de vedere financiar", a precizat într-un comunicat grupul spaniol. "Cei peste 9.000 de angajaţi din Rusia vor beneficia de un plan special de sprijin", a dat asigurări Inditex. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel