România crește capacitatea de stocare a energiei verzi. Ce înseamnă acest lucru
România înregistrează progrese...
Președintele Joe Biden a numit un diplomat de carieră în funcția de nou ambasador al SUA în Ucraina, în timp ce administrația sa și-a intensificat ajutorul militar și prezența diplomatică în țara care se luptă de aproximativ două luni cu forțele rusești invadatoare.
Atacurile au continuat asupra uzinei siderurgice Azovstal din orașul portuar Mariupol din sud-estul țării, unde rezistă aproximativ 2.000 de luptători ucraineni. Administrația Biden încearcă să stimuleze rapid asistența globală pentru națiunile mai sărace care se pot confrunta cu o criză a foamei din cauza războiului care a perturbat exporturile de grâu, porumb și alte alimente.
Lavrov avertizează asupra riscului "serios" de conflict nuclear
Într-un interviu acordat postului rusesc de televiziune Channel 1, Lavrov a avertizat asupra riscului unui război nuclear, chiar dacă puterile atomice ale lumii au făcut o declarație comună în luna ianuarie potrivit căreia un astfel de conflict este inacceptabil. "Pericolul este serios, pericolul este real și nu trebuie subestimat", a declarat ministrul de externe.
Lavrov a declarat că discuțiile cu echipa de negociere a Ucrainei vor continua, chiar dacă mulți din Rusia consideră că poziția guvernului de la Kiev este stabilită la Washington și în alte capitale occidentale. El a spus că ar putea fi util să se poarte discuții cu SUA, "dar nu vedem niciun interes din partea lor în ceea ce privește contactele referitoare la Ucraina sau la alte probleme".
Citește și: Rușii schimbă regulile războiului din Ucraina. Declarații ȘOC venite de la Moscova
Polonia spune că tancurile au fost incluse în armele pentru Ucraina
Polonia a trimis tancuri în Ucraina ca parte a sprijinului său pentru această țară, a declarat premierul Mateusz Morawiecki într-un interviu pentru Polsat TV. Nu a fost clar când au fost făcute livrările.
În weekend, Morawiecki a declarat că guvernul a oferit aproximativ 7 miliarde de zloți (1,6 miliarde de dolari) în ajutor militar pentru Ucraina.
Germania spune că expulzările rusești sunt nejustificate
Ministrul de externe, Annalena Baerbock, a declarat că cei 40 de diplomați germani expulzați de Rusia "nu sunt vinovați de nimic" și că, ordonându-le să plece, Moscova "se prejudiciază și mai mult".
În schimb, cei 40 de membri ai misiunilor rusești care au fost expulzați de Berlin în urmă cu trei săptămâni "nu au petrecut nicio zi în serviciul diplomatic în timpul șederii lor în Germania", a spus ea într-un comunicat. "Mai degrabă, acești oameni au lucrat sistematic împotriva libertății noastre și împotriva coeziunii din societatea noastră timp de ani de zile", a mai spus ea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
România înregistrează progrese...
Președintele Franței, Emmanuel...
Președintele Rezervei Federale...
Pentru prima dată în lume,...
Economia Germaniei a intrat...
Producţia de gaze a scăzut cu...
UBS avertizează asupra...
Instituția financiară austriacă...
China reduce ritmul scăderii...
Trump ar putea renunța în...
Există două situații concrete...
Atenționare de călătorie:...
Președintele interimar Ilie...
Reacţia autorităţilor din China...
Bursa de Valori București...
Astăzi îți atragem atenția...
Plenul Consiliului Superior al...
Criză de forță de muncă în...
O mișcare anticipată de analiști.
Cursul valutar de joi, 17...
Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor...
Având în vedere încălzirea...