Safe-ul inundat din serialul La Casa del Papel este de fapt real
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Scenă din timpul episodului în care este jefuit saful inundat
Scenă din timpul episodului în care este jefuit saful inundat
Într-unul din episoadele serialului Netflix La casa de Papel un răufăcător îmbracă un costum de scufindare pentru a ajunge la safe-ul cu lingouri de aur al Băncii Spaniei, scenă care pare desprinsă dintr-un film James Bond.

În banca aflată în Madrid are o încăpere aflată în safe care se inundă în cazul în care are loc o spargere. Acesta fiind numai unul din obstacolele pe care hoții le vor întâmpina încazul unei spargeri, scrie Bloomberg.

În serial, jefuitorii trebuie să treacă de o ușă de oțel ca să ajungă la lingourile de aur însă în realitate sunt 3 uși blindate de oțel.
Prima și cea mai mare cântărește 16,5 tone. După această ușă urmează un lift care coboară 35 de metri care ajunge într-o antecameră de unde se ajunge la un pod retractabil către a doua ușă blindată.

Aici se află și încăperea care se inindă în cazul unei spargeri.

Acest safe complex a fost contruit la mijlocul anilor 30 și de atunci nu a existat nicio tentativă de jaf, spun autoritățile.

Folclorul care s-a construit în jurul acestui safe s-a dovedit irezistibil pentru scenariștii serialului La Casa de Papel cât și pentru fani.

FMI: China a avut puține intervenții asupra yuanului

În primele două sezoane, banda de hoți dă năvală în terzoreria Regală a Spaniei pentru a tipări milioane de euro iar în sezonul trei, aceștia se pregătescă să spargă Banca Centrală pentru a fura lingourile de aur în speranța că vor pune suficientă presiune pe Guvern pentru a le elibera unul dintre membrii bandei.

”În anii 30 nu exista sistem video de supraveghere, nu exista sistem de securitate la distanță și nici senzori seismici”, a explicat Seamus Fahy, CEO-ul Merrion Vaults din Dublin.

Prin definiție guvernele lumii fac mari eforturi pentru a păstra secretul modului în care își păstrează rezervele de aur iar rezerva de aur americană care este stocată în Fort Knox „este probabil cel mai avansat sistem de securitate și cel mai bine păstrat secret”, a mai declarat Fahy pentru Bloomberg.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel