SALARII mărite pentru acești români. Cât s-au majorat
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Creșterea se aplică începând de astăzi
Creșterea se aplică începând de astăzi
Câștigul salarial mediu brut s-a majorat semnificativ începând din 15 martie, odată cu intrarea în vigoare a bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2019, document publicat în Monitoriul Oficial în urmă cu trei zile, mai precis în 12 martie.

Potrivit actului normativ, ce stabilește bugetul asigurărilor sociale de stat pentru 2019, valoarea câștigului salarial mediu brut crește, începând de azi, la 5.163 de lei.

Până la intrarea în vigoare a bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2019, valoarea câștigul salarial mediu brut a fost de 4.162 de lei, valoare stabilită acum un an.

Citește și Salariu de 2300 pe lună pentru a apăsa un buton câteva secunde pe zi

Anul trecut, deoarece contribuțiile sociale pentru pensii (CAS) și sănătate au trecut din sarcina angajatorului în sarcina angajatului, salariul mediu brut a înregistrat o creștere substanțială. Mai exact, acesta a crescut de la 3.131 de lei, cât era în 2017, la valoarea utilizată până astăzi, respectiv 4.162 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel