Salariu de ministru, DECIMAT de ultimele facturi. Florin Spătaru: ”Sunt mari, aproape duble”
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
Foto: Florin Spătaru / captură video, Digi24
Foto: Florin Spătaru / captură video, Digi24
Ministrul Economiei spune că și-a consumat  aproximativ 15% din salariu pentru plata facturilor.

Florin Spătaru vorbește despre motivele care l-au făcut să accepte poziția de ministru al economiei și recunoaște că facturile la utilități au însemnat cam 15% din salariu de ministru.

”Nu poți să pui veniturile salariale în balanță cu o astfel de posibilitate ca experiența pe care am căpătat-o în mediul privat, în atâția ani, să fie pusă la dispoziția statului român. Dacă am învățat, și statul mi-a asigurat această oportunitate să fac două facultăți, să învăț și să mă dezvolt în România, cred că este de datoria fiecărui român cu o astfel de experiență să accepte un astfel de mandat.”, spune ministrul, la Antena 3.

Întrebat care este valoarea celui mai recent salariu încasat, ministrul Economiei spune că salariul de ministru ar fi de ”aproximativ 13.000 de lei”.

Despre ultima factură primită, Florin Spătaru a declarat: „E probabil 15% din totalul veniturilor mele, undeva la 2.500 de lei. Facturile pentru cele două case pe care le am. Sunt mari, sunt aproape duble față de ceea ce am plătit anterior, tocmai de aceea este un motiv de îngrijorare”.

Florin Spătaru a vorbit și despre proiectele în derulare la Ministerul Economiei:

”Pandemia ne-a demonstrat că anumite sectoare economice au dispărut. Am preferat să cumpăram de afară, fără să ne putem gândi că putem produce în România, că putem produce în Europa”, este de părere ministrul.

„Am reușit să deblochez proiectul în domeniul microelectronicii. Aș vrea să rămână după ministrul Spătaru două, trei, chiar patru ecosisteme sustenabile pentru economia României, și aici mă refer la domeniul microelectronicii, mă refer la segmente importante pentru economie, fabrici de baterii, industrie chimică, pentru că materiile prime de care avem nevoie sunt deficitare. Avem un deficit de semiconductori, de baterii, fabricile auto livrează tot mai puțin, depind de cipuri, depind de baterii”.

Oficialul arată că au fost făcuți câțiva pași în acest sens, dar nu țara noastră nu a făcut joncțiunea cu Planul UE privind consolidarea unei industrii europene de cipuri, performante și autonome.

”Am început proiectul pe microelectronică, dar avem European Chips Act (planul UE de a-și scădea dependența de semiconductorii din Asia n.r.), la care trebuie să devenim parteneri, să spunem că putem, prin resurse și competență, să producem în România. Această dependență de cipuri trebuie eliminată prin-tr-un efort comun al țărilor europene”, mai spunea ministrul, la Digi24.

Ministrul Economiei explică planul pentru ieşirea României din criza energetică: Vom avea aceste facilitați puse în funcţiune

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

De ce a inventat Guvernul lozul Team România

Până la debutul Jocurilor Olimpice de la Paris mai este...

Număr record de firme radiate în România

În primele trei luni ale anului peste 25.000 de firme au...

Programul de Paște al magazinelor Lidl din România

Cum funcționează magazinele Lidl în zilele Sărbătorilor...

SUA interzic importul de uraniu din Rusia

Senatul american a aprobat marți o lege prin care se...

Plăți de 119 milioane de euro pentru agricultori

Cele mai semnificative plăți, în valoare de 112,7...

China își flexează mușchii și testează al treilea portavion

Presa de stat chineză a anunțat că primul portavion de...

De Sărbători, românii riscă amenzi de până la 5000 de lei

Sunt prevederi legislative pe care românii fie nu le...

Record de mortalitate în fermele de somon din Norvegia

Aproape 63 de milioane de somoni au murit prematur anul...

Schimbare la vârful Tuborg România

Tuborg România anunță o schimbare în managementul organizației, prin...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel