Lucrează câteva secunde pe zi şi câştigă 2300 euro pe lună. Cine este norocosul
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Salariu in Suedia
Salariu in Suedia
Doi artiști suedezi au lansat un proiect care luptă împotriva automatizării globale. Cu sprijinul Guvernului vor plăti un angajat toată viața cu 2.300 de euro pe lună ca să apese pe un buton.
ProiectuL experimental de artă este finanțat de Guvern și va începe în 2026.
Angajatul cu pricina va fi prezent la Korsvägen, o stație de metrou de tranzit care se află în construcție. Sarcina de birou sunt apăsarea unui cronometru ce va aprinde lumini fluorescente. Acesta va primi un salariu de 2.320 de dolari pe lună și va beneficia de creșteri salariale anuale, vacanțe și pensie.
 
La sfârșitul zilei, angajatul va apăsa din nou pe buton pentru a stinge luminile. Angajatul nu mai are nevoie să facă nimic nici să fie prezent în timpul programului.
 
Proiectul este finanțat dintr-un premiu pe care artiștii Simon Goldin și Jakob Senneby care au participat la un concurs al statului suedez de decorare a stației de metrou. Premiul de 750.000 de dolari îl vor folosi pentru plata salariului acestui angajat, ca semnal de alarmă în fața automatizării ce face oamenii inutili.
 
Citește și: Banii românilor în 2019. Domeniu cu salariu garantat de cel puţin 3000 lei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel