Samsung a găsit o metodă prin care să grăbească vânzările de cipuri

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Cip / sursa foto: Freepik.com
Cip / sursa foto: Freepik.com
Samsung va crea un magazin unic unde va pune la dispoziție clienților săi diferitele variante de achiziții pentru cipurile de inteligență artificială, o lovitură grea pentru concurenții companiei sud-coreene.

Oferind acest serviciu, unde clienții pot achiziționa produsele și serviciile celui mai mare producător de cipuri de memorie, timpul de așteptare al acestora se va reduce substanțial.

Astfel, clienții vor lucra cu un singur canal de comunicare care direcționează deodată echipele Samsung de cipuri de memorie, turnătorie și ambalare a cipurilor, timpul necesar pentru producerea cipurilor AI, care durează de obicei mai multe săptămâni, va fi redus cu aproximativ 20%, a declarat miercuri Samsung, conform Reuters.

"Trăim cu adevărat în era inteligenței artificiale, apariția inteligenței artificiale generative schimbă complet peisajul tehnologic", a declarat Siyoung Choi, președinte și director general al diviziei de turnătorie, în cadrul unui eveniment Samsung din San Jose, California.

Samsung se așteaptă ca veniturile globale din industria cipurilor să crească până la 778 de miliarde de dolari până în 2028, impulsionate de cipurile AI, a spus Choi.

Vicepreședintele departamentului de vânzări și marketing al turnătoriei Samsung, Marco Chisari, a declarat că firma consideră că proiecțiile directorului general al OpenAI, Sam Altman, privind creșterea vertiginoasă a cererii de cipuri AI sunt realiste. Altman le-a spus executivilor companiei de cipuri din Taiwan TSMC că dorește să construiască zeci de noi fabrici de cipuri.

 

Noile cipuri Samsung

Gigantul tehnologic sud-coreean a prezentat, de asemenea, noua formă pentru cipurile pe care le produce este cunoscută sub numele de gate all-around (GAA), constând într-un sistemul de tranzistori care ajută la îmbunătățirea performanței cipurilor și reduce consumul de energie.

Deși concurenți TSMC, care au cea mai mare turnătorie de cipuri, lucrează, de asemenea, la cipuri care utilizează GAA. Totuși, Samsung este cu un pas înainte, folosind deja această tehnologie, declarând că intenționează să producă în masă a doua generație de cipuri de 3 nanometri care utilizează GAA în a doua jumătate a acestui an.

Samsung a anunțat, de asemenea, cel mai recent proces de fabricare a cipurilor de 2 nanometri pentru cipuri de calcul de înaltă performanță. Producția în masă pentru aceste modele de cipuri este programată să înceapă în 2027.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Sebastian Burduja
La birou / FOTO: Freepik

UE vs SUA: Ce nu au reușit europenii în ultimii 50 de ani

În raportul său despre competitivitatea europeană,...

Lingouri de aur / FOTO: Unsplash
Inginer / FOTO: Freepik
Casa Albă / Foto: Freepik

SUA pregătesc o nouă lovitură pentru China

Statele Unite urmează să implementeze noi reglementări...

La fermă / FOTO: Freepik

Vești bune de la APIA pentru mai mult de 400.000 de fermieri

Suma totală autorizată depășește 172,86 milioane de...

Se caută firmă / FOTO: Freepik
Petrol / sursa: Freepik.com
Bancnote / Foto: Oana Pavelescu
Tendințele noi în moda office
Recoltarea strugurilor dintr-o podgorie
Ceasuri / Foto: Emran Kassim / Flickr

Exporturile de ceasuri elvețiene s-au prăbușit în septembrie

Exporturile de ceasuri elvețiene înregistrează cea mai...

Tineri / Foto: Freepik
Platformă
Urmează unele modificări fiscale / Foto: Freepik
Bancă / Foto: Freepik
Știrile dimineții / Foto: Freepik
Gabriel Biriș / sursa: Facebook
Foto: pexels.com
Eximbank
Cosmin Marinescu
Instalație de gaze
Wizz Air

Avion Wizz Air, aterizare de urgenţă pe aeroportul Otopeni

O aeronavă Wizz Air cu 228 de pasageri la bord a...

Foto: Pexels.com

pixel