Fiscul a luat la ochi un milion de români. Cine sunt cei vizaţi
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
ANAF
ANAF
Fiscul a trimis mai mult de un milion de decizii de impunere, iar în ultimele două luni peste 200.000 de romani s-au trezit cu conturile blocate. Popririle vizează în special persoanele fizice care nu au achitat contribuţiile de sănătate.

Cele mai multe dintre plățile neefectuate dateaza din 2013, iar vina aparţine Statului care nu a urmărit încasarea la timp a contribuţiilor. Oricum, Fiscul pune poprire pe conturi chiar dacă sumele datorate sunt derizorii.

ANAF îi cheamă la ghişee şi pe contribuabilii cu venituri din străinătate. Aceştia sunt rugaţi să dea curs solicitărilor de a se prezenta la Fisc pentru evitarea dublei impuneri.

Potrivit ANAF, persoanele fizice care pleacă din ţară pentru o perioadă sau mai multe, care depăşesc în total 183 de zile pe parcursul oricărui interval de 12 luni consecutive, trebuie să completeze şi să depună formularul „Chestionar pentru stabilirea rezidenţei fiscale a persoanei fizice la plecarea din România".

De asemenea, persoanele fizice sosite în România care au o şedere în statul român pe o perioadă sau mai multe perioade care depăşesc în total 183 de zile, pe parcursul oricărui interval de 12 luni consecutive, au obligaţia completării formularului „Chestionar pentru stabilirea rezidenţei fiscale a persoanei fizice la sosirea în România", scrie Antena1

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.


pixel