Bursa de la București a început săptămâna în scădere: Roșu pe linie
Bursa de la București nu a...
Regatul a importat 174.000 de barili pe zi de motorină și motorină din Rusia în aprilie și chiar mai mult până acum în această lună, arată datele compilate de Bloomberg de la firma de analiză Kpler. În același timp, a devenit principalul furnizor al Europei, devansând Rusia din februarie.
Țara din Orientul Mijlociu nu trimite înapoi în Europa același combustibil rusesc pe care îl importă, ceea ce ar încălca sancțiunile Uniunii Europene. Lucrările la rafinării au fost responsabile de creșterea importurilor, a declarat o persoană familiarizată cu acest subiect. Combustibilii exportați în plus, care proveneau din diferite părți ale țării, au fost fabricați conform unor specificații diferite și deseori făceau obiectul unor angajamente de aprovizionare pe termen lung, a spus persoana respectivă.
Fluxurile comerciale sunt doar un exemplu al modului în care piața petrolieră a absorbit până acum sancțiunile occidentale agresive - și un plafon de preț - asupra vânzărilor de petrol rusesc, permițând ca țițeiul și combustibilii țării să continue să curgă în volume mari.
Fluxurile au fost în mare parte în concordanță cu datele furnizate de Vortexa Ltd., o altă firmă bine cunoscută de analiză a transporturilor maritime. Bloomberg a verificat traseele navelor și alte informații privind încărcările de marfă.
Țara din Orientul Mijlociu a devansat SUA pentru a deveni luna trecută al doilea cel mai mare exportator mondial de motorină și motorină, potrivit Kpler.
Aproximativ 35% din exporturile totale ale țării din aprilie au fost livrate către țările din Uniunea Europeană și Marea Britanie.
Cea mai mare parte a acestor transporturi a provenit din porturile Jubail și Yanbu din Arabia Saudită. O parte a mers, de asemenea, în Africa.
În schimb, butoaiele de origine rusă au sosit în porturile Ras Tanura și Jizan ale regatului.
Importurile de combustibili de tip diesel ale Arabiei Saudite sunt așteptate să crească de la o medie de 31.500 de barili pe zi în 2022 la aproximativ 150.000 de barili pe zi în restul acestui an, a declarat Iman Nasseri, director general pentru Orientul Mijlociu la firma de consultanță FGE.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bursa de la București nu a...
Orizontul pentru producătorii...
Compania a achiziționat...
În prima zi a săptămânii, investitorii au exprimat o...
Analistul economic Adrian...
Comerţul online ia amploare în Germania.
O situația similară s-a înregistrat și în luna mai, când...
Evoluția pieței carburanților este, oarecum,...
Sunt date publicate de...
Chiar dacă inflația în zona...
Grupaj de știri.
Performanțele variate ale...
Într-o notă adresată recent...
Această tendință reflectă...
La capătul unor dezbateri...
Un concept surprinzător și...
Înainte de a se lansa în forță...
Președintele ales a dezvăluit într-un timp record numele...
"Make the impossible possible"...
Anunțul a fost făcut de Bernd...
Andrea Orcel, directorul general al UniCredit SpA, a...
Este o manevră care face parte din planurile de...
Amazon continuă să-și...