Șaudiții importă masiv motorină rusească și exportă masiv în Europa
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Rafinărie a companiei Aramco
Rafinărie a companiei Aramco
Arabia Saudită preia milioane de barili de motorină rusească pe care Europa nu o mai permite, trimițând în același timp propriile livrări către cumpărătorii din UE.

Regatul a importat 174.000 de barili pe zi de motorină și motorină din Rusia în aprilie și chiar mai mult până acum în această lună, arată datele compilate de Bloomberg de la firma de analiză Kpler. În același timp, a devenit principalul furnizor al Europei, devansând Rusia din februarie.

Țara din Orientul Mijlociu nu trimite înapoi în Europa același combustibil rusesc pe care îl importă, ceea ce ar încălca sancțiunile Uniunii Europene. Lucrările la rafinării au fost responsabile de creșterea importurilor, a declarat o persoană familiarizată cu acest subiect. Combustibilii exportați în plus, care proveneau din diferite părți ale țării, au fost fabricați conform unor specificații diferite și deseori făceau obiectul unor angajamente de aprovizionare pe termen lung, a spus persoana respectivă.

Fluxurile comerciale sunt doar un exemplu al modului în care piața petrolieră a absorbit până acum sancțiunile occidentale agresive - și un plafon de preț - asupra vânzărilor de petrol rusesc, permițând ca țițeiul și combustibilii țării să continue să curgă în volume mari.

Fluxurile au fost în mare parte în concordanță cu datele furnizate de Vortexa Ltd., o altă firmă bine cunoscută de analiză a transporturilor maritime. Bloomberg a verificat traseele navelor și alte informații privind încărcările de marfă. 

Țara din Orientul Mijlociu a devansat SUA pentru a deveni luna trecută al doilea cel mai mare exportator mondial de motorină și motorină, potrivit Kpler. 

Aproximativ 35% din exporturile totale ale țării din aprilie au fost livrate către țările din Uniunea Europeană și Marea Britanie.

Cea mai mare parte a acestor transporturi a provenit din porturile Jubail și Yanbu din Arabia Saudită. O parte a mers, de asemenea, în Africa. 

În schimb, butoaiele de origine rusă au sosit în porturile Ras Tanura și Jizan ale regatului. 

Importurile de combustibili de tip diesel ale Arabiei Saudite sunt așteptate să crească de la o medie de 31.500 de barili pe zi în 2022 la aproximativ 150.000 de barili pe zi în restul acestui an, a declarat Iman Nasseri, director general pentru Orientul Mijlociu la firma de consultanță FGE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

BNR: Câţi bani au românii în depozitele bancare

Banca Naţională a României a publicat cifrele privind...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Florin Georgescu (BNR): Avem un capitalism semi-socialist

Asociaţii şi acţionarii companiilor au bani să le...

ANPC verifică magazinele online Temu și Shein

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor...

Directorul JPMorgan, vești bune despre economia americană

Anul trecut, banca pe care o conduce Jamie Damon, a...

Deturnare de ... aluminiu la Bursa Metalelor de la Londra

Nu a durat mult până când cineva a găsit o modalitate de...

Cum poate achiziționa China cipurile Nvidia interzise

Altfel spus, nimic nu este imposibil.

Curs valutar BNR. Una caldă, alta rece pentru leu

Curs valutar BNR, 23 aprilie 2023.

Șoferii pot achita Rovinieta pentru 10 zile prin SMS

O veste bună vine pentru șoferii care au nevoie de...


pixel