Savantul care a prezis din 2001 că lumea va fi "atacată" de un virus

Autor: Antonia Popescu
Data actualizării:
Data publicării:
Ventilatorul pe care l-a folosit astrofizicianul britanic Stephen Hawking, care suferea de scleroză laterală amiotrofică (SLA), a fost donat spitalului Papworth din Cambridge
Ventilatorul pe care l-a folosit astrofizicianul britanic Stephen Hawking, care suferea de scleroză laterală amiotrofică (SLA), a fost donat spitalului Papworth din Cambridge
Reputatul astrofizician britanic Stephen Hawking a prezis încă din 2001 că un virus, şi nu bomba atomică, va decima omenirea, aminteşte miercuri ziarul spaniol La Vanguardia, în contextul în care coronavirusul Covid-19 a devenit cea mai importantă ştire a momentului şi un subiect de conversaţie pe buzele tuturor. 

Răspândirea noului virus a luat prin surprindere autorităţile chineze la fel ca pe restul lumii, deşi în urmă cu aproape 20 de ani, Stephen Hawking a prezis deja că un virus va distruge specia umană.

Gigant farmaceutic din Japonia vrea să dezvolte un medicament împotriva Covid-19

Rasa umană va dispărea înainte de sfârşitul acestui mileniu, probabil din cauza unui virus şi nu a unei bombe atomice, dacă nu vor fi înfiinţate colonii umane în spaţiul cosmic, considera astronomul britanic, conform ştirii transmise şi de Agerpres la 16 octombrie 2001. Acesta se declara foarte preocupat de armele biologice şi nu de cele nucleare care necesită instalaţii vaste, în timp ce ingineria genetică se poate face într-un laborator micuţ. 'Pericolul este că putem crea, accidental sau voluntar, un virus care va distruge rasa umană' până la sfârşitul acestui mileniu, singura soluţie fiind colonizarea spaţiului cosmic, afirma atunci într-un interviu astronomul britanic, autorul cărţii ''O scurtă istorie a timpului''.

Stephen Hawking, care a fost profesor de matematică la Universitatea din Cambridge, a murit în 2018 la 76 de ani şi, chiar dacă în timpul vieţii a suferit de o maladie neuronală motorie, care l-a ţintuit în scaunul cu rotile şi nu putea vorbi fără ajutorul unui sintetizator, nu s-a oprit din activitatea imensă în domeniul cercetării.

El a trecut pe lista pericolelor care planează asupra omenirii şi agresivitatea umană. "Dacă maşinile viitorului nu ne vor ucide, atunci o vom face noi folosindu-ne de ele", a spus el, pledând pentru empatie, acel sentiment care "ne aduce împreună într-o stare paşnica şi plină de dragoste".

În ultima sa carte, "Brief Answers To The Big Questions" (Răspunsuri sumare la întrebările importante, 2018), Hawking sugerează şi faptul că Pământul se va cufunda în întuneric după ce stelele vor rămâne fără energie.

Profesorul de la Cambridge a încurajat mereu industria spaţială să continue dezvoltarea şi explorarea cosmosului, pentru ca specia noastră să aibă şanse de supravieţuire pe alte planete

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

TikTok / sursa foto: Pexels.com / cottonbro studio

TikTok dispare din SUA. Google și Apple au șters aplicația

Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...

Ola Kalenius / Foto: Mercedes

Șeful Mercedes cere investiții reciproce între UE și China

Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...

Știrile dimineții / Foto: Freepik

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...

Adrian Câciu
Contabil
Flacără la aragaz / Foto: Freepik
Bursa / sursa foto: Freepik.com / frimufilms
Baterii pentru stocarea energiei / Foto: Freepik
TVA
Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

Exploatare de litiu
Fermieri stau pe o combină agricolă / Foto: Freepik
Vaporul eCSOV

A început marea electrificare a transportului naval

Industria navală face pași importanți către un viitor...

ByteDance, compania mamă a TikTok
Stațiune de schi
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Donald Trump
foto: pexels.com
Foto: pexels.com
Foto: Pexels.com

Bani pentru fermieri. APIA, veşti bune

Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...

Adrian Negrescu / Ilustrație: Oana Pavelescu

pixel