Schimbare de abordare în construcţii. Cătălin Podaru, CEO Leviatan Design: În trecut era o bătaie pe metri pătrați. Acum lucrurile s-au schimbat

Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
EXCLUSIV
Cătălin Podaru, CEO Leviatan Design, a vorbit despre condițiile pe care trebuie să le îndeplinească tinerii pentru a intra în echipa sa, dar și despre noile construcții ridicate în România.

Ce calități trebuie să aibă un tânăr care dorește să facă parte din echipa dumneavoastră?

"Cred că cea mai importantă calitate este să-și dorească să lucreze și să se dezvolte. De restul ne ocupăm noi. Noi, echipa noastră, ne-am dat seama, de exemplu, aici e încă un exemplu de problemă la care soluția practică acum este un avantaj. În trecut, ani în urmă, tot vedeam pe zona de recrutare că nu toți candidații corespundeau cerințelor postului sau unii care corespundeau și veneau și lucrau împreună în cadrul echipei noastre,pe parcurs își dădeau seama că nu exista o potrivire între modul nostru de lucru și modul în care fusese obișnuit. Și atunci ne-am dat seama că ușor era să ne plângem, să spunem că nu mai sunt specialiști, în realitate nu este așa. Și atunci am spus, ce putem face noi să schimbăm oamenii? E un deziderat. Apoi am descoperit că nici nu e nevoie în asta, că putem noi să ne îmbunătățim și să avem în cadrul companiei manuale de lucru, training-uri de specialitate, atât ca mod de lucru cu procesele firmei și chiar și de dezvoltare personală. Toate lucrurile astea, când am început să le facem... rezultate au fost extraordinare.

 Noi avem oameni care vin la noi și în două trei luni de zile, chiar dacă nu știau softurile sau procesele noastre, în două trei luni de zile devin productivi în cadrul echipei și învață multe lucruri cu o rapiditate foarte mare. Avem manuale, manuale pe orice activitate din cadrul companiei facile, echipa ajută și descoperim că repede avem specialiști foarte buni la care să mai face o schimbare. În momentul în care oamenii vin, se integrează în colectiv și văd că fac lucruri, chiar fac lucruri de calitate și știu ce au de făcut și obțin rezultate, momentul acela, satisfacția lor sau o stare de frustrare se transformă în stare de satisfacție și asta cred că este foarte important pentru mediul actual în care lucrăm să simțim că ceea ce facem în fiecare zi duce la un rezultat și că are sens. În cadrul echipei cam asta se întâmplă cu oameni, iar majoritatea rămân la noi și lucrează ani buni de zile, ceea ce ne bucură", a răspuns Cătălin Podaru.

Construcțiile noi pot căpăta valoare în timp, așa cum se întâmplă cu clădirile istorice. Ce calități ar trebui să îndeplinească?

"Răspunsul este sigur că da, că pot căpăta valoare în timp. După criza din 2008, s-a vrut o schimbare la nivelul mentalului clientului. În trecut era o bătaie pe metri pătrați, să ne cumpărăm o locuință sau metri pătrați. Apoi, după criză, oamenii și-au schimbat un pic mai mult abordarea și au început să nu caute doar metru pătrat, să caute și calitate. Și aici investitorii, dezvoltatorii au început să vină și cu o altă abordare în ceea ce se construiește.

Nu vorbesc că este generalizat. Sigur, mulți o să îmi spună că nu este așa peste tot. Eu nu zic că este peste tot, dar începem să vedem o preocupare reală în realizarea spațiilor construite. Da, pentru partea estetică, pentru integrarea în mediu, acum și cu noile directive europene, eficiența energetică. Și eu cred că pe mai departe, toate aceste nevoi, dar și un upgrade la nivel de mentalul cerințelor, vor face diferite proiectele, astfel încât ele vor deveni pentru generațiile viitoare, să zic ca niște reprezentări ale unei perioade cu o anumită tendință de a construi.

Deci eu cred că acolo unde există preocupare, ca să spun mai clar, pentru partea estetică, integrarea în mediu în care accentul în proiectarea și construcția clădirii se pune pe om și modul în care el interacționează cu acel spațiu, cu materialele, cu calitatea materialelor, cu calitatea aerului și lumina, toate cele care țin de până la urmă de nivelul de trai. E clar că vom crea clădiri care vor fi apreciate sau cu valoare istorică și nu numai în viitor", a adăugat CEO Leviatan Design.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bitcoin / FOTO: Freepik
Uniunea Europeana
Precizări făcute de Ministerul Justiției
foto: pexels.com
Eugen Rădulescu
Un cuplu se uită la documente
Cafeaua de dimineață! Să aveți o zi minunată! / FOTO: Freepik

Știrile dimineții. Cinci informații la începutul zilei

Selecție de știri pentru această dimineață.

Austria încă primește gaze din Rusia

Disperare la Gazprom. Cum vrea compania să se salveze

Gigantul rus Gazprom caută să majoreze preţurile...

Livrator / Foto: Freepik
Petroliști
Casă de schimb valutar / Foto: Oana Pavelescu
Camera Deputaților / FOTO: Facebook
OpenAI în pragul colapsului

OpenAI se confruntă cu probleme tehnice

OpenAI se confruntă cu probleme tehnice, aplicația...

Transportor GNL / sursa foto: Freepik.com /@sharpiloandrey
Banca Națională a României

Indicele ROBOR, nouă creştere. Comunicatul BNR

Indicele ROBOR la trei luni a urcat la 5,96% pe an.

pexels.com
Gerasimos Contoguris Director PC Philip Morris Romania
Foto: Pexels.com
Cumpărături online / FOTO: Freepik
Certificat de înregistrare fiscală / Ilustrație: DCBusiness
Boeing / FOTO: Wikipedia
Vladimir Putin / Foto: kremlin.ru
Protestul sindicatelor din învățământ
Sebastian Burduja
Oameni de afaceri / Foto: Freepik
Știrile dimineții

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

În această dimineață vă aducem o selecție cu cele mai...

Donald Trump
Inquam Photos / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos

pixel