Schimbări pe piața bancară. Produse noi. Totul, din fața calculatorului

Autor: Anca Mihailov
Data publicării:
Schimbări aduse de pandemie
Schimbări aduse de pandemie
Lumea se digitalizează, iar instituțiile bancare lansează noi produse adaptate noilor nevoi ale pieței. „Trendul” momentului este parteneriatul dintre bănci și companiile care asigură suport tehnic pentru tranzacțiile online. Ofertele băncilor includ și alte tipuri de produse bancare, precum un anumit tip de card, pentru a oferi privilegii unor anumite categorii de clienți. Primii cărora li se adresează noile pachete și produse bancare sunt clienții business.

Mai multe astfel de produse bancare bazate pe parteneriatul dintre marii jucători din domeniul plăţilor electronice au fost sau urmează să fie lansate și în România, fiecare țară având sistemul personalizat, în funcție de caracteristicile pieței. Parteneriatele sunt avantajoase și pentru clienții băncilor, dar și pentru companii, deoarece, prin lansarea noilor pachete și produse bancare, acestea își securizează cota de piaţă.

Schimbările de pe piața bancară care au fost aduse de pandemie au accelerat procesul de promovare a soluţiilor digitale inovative. Inerția instituțiilor bancare a fost zdruncinată în numai două luni de „lockdown”, iar partea cea mai facilă rămâne educarea clienţilor pentru a se adapta noilor realităţi, tocmai pentru că cererea de accelerare a procesului de digitalizare a venit chiar din partea clienților, astfel încât să poată face mai ușor plăţi online. 

Publicul țintă privilegiat

Unul dintre produsele bancare din această categorie se adresează posesorilor unui anumit tip de card bancar, astfel încât aceștia să obţină semnătură electronică direct din faţa ecranului, fără să mai fie nevoie de deplasarea la sucursala unei bănci, cu documente doveditoare, timp pierdut și completarea unor formulare în fața unui angajat al băncii. Suportul electronic este asigurat de o companie românească, pentru o bancă internațională. Partenerul român are în portofoliu soluţia de identificare video la distanţă, certificată conform Regulamentului european eIDAS. 

Citește și Prima Casă. BCR anunță că primește cereri de creditare. Ce dobândă aplică

Astfel de parteneriate și acest tip de produse lansate pentru anumite categorii de clienţi vor continua să apară pe piața internațională și pe cea românească, fiind foarte căutate. Faptul că un om de afaceri poate obţine semnătura electronică accesând secţiunea Certificate Digitale de pe pagina de internet a furnizorului de servicii de plată electronică va crește în primul rând numărul clienților din categoria business pentru instituția bancară ce lansează acest produs. Dar avantajele sunt pentru toate părțile implicate în acest proces digitalizat, cu suport în cloud.

Totul se face din fața ecranului

Formularele care se completau până acum la sucursalele băncilor se pot face acum online, urmând paşii pentru identificarea video certificată, realizată de partenerul furnizor de servicii electronice, iar în cel mai scurt timp, clientul poate primi certificatul. Întregul proces, de la iniţierea procedurii şi până la emiterea semnăturii electronice calificate, se desfăşoară din faţa ecranului, prin mijloace electronice, pentru a obține o semnătură electronică cu certificat digital, recunoscută în România, în Europa, în Statele Unite şi pe toate pieţele unde contractele sunt guvernate de legislaţia europeană sau americană. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

foto: pexels.com
Euro vs dolar / FOTO: Freepik

Euro, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani față de dolar

Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...

Foto: pexels.com
Mașină electrică / sursa: Freepik.com
Bitcoin / Foto: Freepik
Jeff Bezos și Elon Musk
La volan, fără griji! FOTO: Freepik
Bentley

Bentley spune „nu încă”: ce ascunde strategia Beyond100+

Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...

Bursa de Valori București
Ministrul Marcel Boloș / FOTO: Facebook
Stație de transformare / Foto: Freepik
Bună dimineața! / Foto: rawpixel.com
ArcelorMittal

ArcelorMittal amână investițiile verzi planificate în UE

Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Concedieri / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik

pixel