Bitcoin, spre pragul de 100.000 USD: Ce schimbări aduce noul val de optimism cripto
Bitcoin, cea mai mare...
Aceștia au ajuns să se reproducă cu urșii grizzly ceea ce a dus la apariție unui urs hibrid, acest lucru fiind fără îndoială rezultatul schimbărilor climatice.
Pe măsură ce lumea se încălzește și gheața mării din Arctica se subțiază, urșii polari înfometați sunt mânați din ce în ce mai mult spre sud, unde întâlnesc urșii grizzly, ale căror zone se extind spre nord. Și odată cu acest contact din ce în ce mai mare între cele două specii ceea ce a dus la apriția din ce în ce mai frecvent a descendenților hibrizi dintre cele două specii.
Cu caracteristici care le-ar putea oferi un avantaj în încălzirea habitatelor nordice, unii oameni de știință speculează acești urși sau „grolari” ar putea deveni o nouă specie.
Urșii Grizzly și urșii polari au devenit două specii diferite cu 500.000 de ani în urmă așa că cele două specii se pot împerechea și produce descendenți viabili. Observațiile făcute în captivitate și un studiu realizat în sălbăticie sugerează, de asemenea, că hibrizii sunt fertili și au produs ei înșiși pui.
Citește și: Omul PIERDE războiul cu NATURA. Dezastrele naturale s-au întețit
Observațiile în sălbătice ale urșilor hibrizi au început în 2006, când un vânător a împușcat ceea ce credea că este un urs polar în Teritoriile de Nord-Vest ale Arcticii Canadiene.
Când a aruncat o privire mai atentă, a observat că avea de a face cu un animal cu totul neobișnuit: un urs cu blana albă crem a unui urs polar, dar ghearele lungi, cu spatele cocosat, fața turtită și petele maronii ale unui grizzly. Testele ADN au confirmat că animalul era un hibrid - primul descendent sălbatic documentat al unui urs polar și al unui urs grizzly.
De atunci, numărul hibrizilor observați a crescut, un studiu din 2017 în revista Arctic arătând opt hibrizi proveniți dintr-un singur urs polar femelă care s-a împerecheat cu doi urși grizzly.
Creșterea numărului hibrizilor coincide cu scăderea numărului urșilor polari: se estimează că numărul acestora va scădea cu peste 30% în următorii 30 de ani, potrivit unui studiu din 2016 publicat în revista Biology Letters. Această scădere accentuată este legată parțial de extinderea teritoriului urșilor grizzly în zonele urșilor polari, unde îi concurează pentru surse alternative de hrană, dar și de dietele foarte specializate ale urșilor polari.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bitcoin, cea mai mare...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...