Coaliția de guvernare analizează varianta amânării ratelor la bănci, spune Marcel Ciolacu. El precizează că decizia detaliată va fi prezentată luni de liderii formațiunilor din coaliție. „Există această variantă, nu pot să mint. Există această variantă. Luni se va detalia. Ea a fost discutată și cu băncile, deși a ajuns la un acord”, spune la digi24.ro președintele PSD, Marcel Ciolacu, despre varianta amânării ratelor la bănci. El nu a dat mai multe detalii.
„Important e că am ajuns la un consens, important e că am constatat cu toții necesitatea și, repet, cel mai important este că colaborăm și vorbim despre oportunitățile, nu numai despre necazurile pe care le are România în acest context geopolitic”, afirmă Ciolacu.
El spune că și programul de șomaj tehnic va fi prelungit. Totodată, Marcel Ciolacu a amintit de proiectul parlamentarilor social-democrați ca salariul minim în agricultură să fie de 3.000 de lei, similar cu sectorul construcțiilor.
Liderii coaliției de guvernare au analizat, marți, forma finală a pachetului de măsuri economice și sociale pregătite pentru protejarea populației și economiei de efectele crizelor pe care le traversează România. Ei vor prezenta, lunea viitoare, la Palatul Parlamentului aceste măsuri, potrivit Mediafax.
Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a urcat joi la 4,70% pe an, de la 4,68% pe an în ziua precedentă, conform informaţiilor publicate de Banca Naţională a României (BNR). Un nivel mai mare al indicelui a fost consemnat în 10 aprilie 2013 - 4,74% pe an.
La începutul lui 2020, indicele ROBOR la 3 luni era 3,19% pe an, iar la debutul lui 2021 se situa la 1,98%. Indicele la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, a urcat la 4,80% pe an, de la 4,78% miercuri, iar ROBOR la 12 luni a crescut la 4,86% pe an, de la 4,83% pe an anterior.
Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României a hotărât în urmă cu două zile majorarea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 3% pe an, de la 2,5% pe an, începând cu data de 6 aprilie 2022, şi păstrarea controlului ferm asupra lichidităţii de pe piaţa monetară.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Alegerea lui Donald Trump în...
Agenția Națională de...
România a primit un semnal...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Bitcoin crește pe fondul...
Novo Nordisk, compania daneză...
Nou-alesul președinte al...
Curs valutar BNR, 21 ianuarie...
Semnal îngrijorător privind...
Evoluţii mixte la Bursa de...
Sindicatul Funcţionarilor...
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Adrian Câciu, fost ministru al...
Donald Trump începe al doilea...
Erdogan negociază cu Putin...
Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...
Șeful Fondului Suveran al...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...