Se reeditează cea mai excentrică carte de bucate. Autorul, Salvador Dali
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Salvador Dali
Salvador Dali
Dali
Dali
  • Salvador Dali
  • Dali
Salvador Dali spunea, când avea numai șase ani, că vrea să se facă chef. Cartea, care a fost publicată prima oară în anul 1973, Cina de Gală, a fost un vis bizar al artistului, vis care a devenit realitate.

Carte de bucate este plină cu ilustrații suprarealiste și rețete inspirate din mesele bogate pe care le ofereau Dali și soția sa Gala.

Editura Taschen s-a angajat în reeditarea cărții care este disponibilă deja pentru precomandă. Din ediția originală au supraviețuit numai 400 de copii.

Cartea cuprinde 136 de rețete împărțite în 12 capitole.

Printre desenele lui Dali se regăsesc rețete precum ”Ouă de o mie de ani”, ”Cotlet de vițel umplit cu melci” sau Plăcinte cu broaște ori trufe cu conuri de pin.

Citește și:

Colecție importantă de artă românească, scoasă la licitație

Nu de puține ori,desenele lui Dali au darul de a da o stare de neliniște. Ca de pildă ilustrația în care este nfățisaștă o femeie fără brațe care are u fustă formată din creveți și care stă pe un morman de morți, mulți cu captele tăiate.

Un alt lucru de notat este faptul că Dali îi previne pe cititori că această carte este dedicată plăcerii gustative și nu a dietelor.

Fie că veți cumpăra cartea pentru rețete, fie pentru artă, Les Diners de Gala demonstrează, dacă mai era nevoie, faptul că Dali a fost un artist cu multe fațete și care nu a îngăduit să îl îngrădească nimic, nici măcar de pânza pentru pictură.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel