În plină degringoladă, Germania, prima economie a UE, își decide viitorul
Favoriți în sondaje,...
Acesta s-a întâlnit, luni şi marţi, cu conducerea companiilor Transelectrica, Taqa, Meridiam, Fluor şi E-Infra în cadrul colaborării pentru realizarea Interconectorului HVDC 5000 MW de pe teritoriul României, pe coridorul magistralei de gaz BRUA şi a viitoarei magistrale Tuzla-Podişor.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Energiei, în timpul întâlnirii, grupul de lucru a prezentat progresul semnificativ realizat şi paşii concreţi ce vor fi făcuţi în perioada imediat următoare pentru implementarea cu succes a proiectului, concluzionând asupra principalelor direcţii de urmat.
Calendarul de implementare a proiectului continuă cu încheierea unui acord de cooperare între părţi în vederea realizării studiului de fezabilitate necesar.
"Este probabil cel mai important proiect energetic pentru România următorilor ani şi suntem obligaţi să îl accelerăm, având în vedere obiectivul pe care mi l-am asumat: România, pilon de dezvoltare şi securitate energetică pentru întreaga regiune. Mai mult, proiectul este vital pentru modernizarea reţelei de transport a energiei electrice a României şi va asigura evacuarea cantităţilor semnificative de energie electrică ce vor fi generate în urma finalizării investiţiilor strategice ale României în Unităţile 3 şi 4 ale Centralei Electrice Nucleare de la Cernavodă, precum şi în proiectele eoliene offshore şi onshore din zona Dobrogea. În plan internaţional, proiectul contribuie la consolidarea integrării pieţei regionale şi europene de energie şi creşterea securităţii alimentării consumului din zona de sud-est a Europei, susţinând creşterea posibilităţilor de export a energiei electrice către ţările vecine", a declarat Burduja.
În context, Ministerul Energiei subliniază că, pentru statul român, asigurarea securităţii şi independenţei energetice reprezintă obiectivul esenţial, în contextul riscurilor de securitate din regiune, în acord cu obiectivele europene în domeniul energiei şi schimbărilor climatice.
"România face progrese concrete pentru îndeplinirea principalelor obiective asumate în cadrul noii politici energetice şi climatice asumate la nivelul Uniunii Europene pentru anul 2030 şi pentru perspectiva anului 2050. Aceste obiective au rolul de a asigura în mod eficient tranziţia sectorului energetic românesc către producţia de energie curată. În contextul extinderii rapide a capacităţilor de producţie la nivel european, consolidarea şi stabilizarea sistemului energetic devin esenţiale", se mai arată în documentul citat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Favoriți în sondaje,...
Se dorește verificarea...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Guvernul s-a decis în privința...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...
Afacerile stârnesc interes până...
Data de 28 februarie 2025 este...