Secretele Brexit-ului, dezvăluite în cârciumă. Situație jenantă pentru May
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Planul Theresei May pentru Brexit a ajuns în presa britanică după ce negociatorul-șef cu Uniunea Europeană, Olly Robbins, le-a devoalat fără să vrea. Un ziarist de la ITV a ascultat conversația dintre Robbins și alți oficiali britanici pe care aceștia o aveau într-un bar din Bruxelles. Potrivit Reuters , May va forța mâna Parlamentului să accepte un nou acord cu amenințarea că ieșirea efectivă a Marii Britanii va fi amânată pe termen nedefinit. 

Până acum, Theresa May a declarat în mod repetat că Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană la 29 martie, așa cum s-a anunțat inițial, indiferent dacă se va ajunge la un acord cu UE sau nu.

Declarațiile publice îi sunt acum contrazise de detaliile conversației din barul din Bruxelles. ”Prelungirea este posibilă, dar dacă nu votează acordul, atunci prelungirea va fi de durată”, ar fi spus Olly Robbins, subminând prin indiscreția sa poziția de negociere a premierului britanic.

Citește și: Theresa May se roagă de industriași pentru evitarea unui Brexit fără acord

Afirmațiile sale confirmă temerile susținătorilor din Camera Comunelor ai Brexit-ului că May va amâna ieșirea din blocul comunitar. În schimb, tabăra opozanților ieșirii Regatului Unit din UE speră acum că va putea fi evitat un Brexit fără acord, variantă despre care spun că va afecta unitatea Marii Britanii, va speria investitorii și va crea haos în porturile țării.

Ministrul pentru Brexit, Steve Barclay, a refuzat să comenteze declarațiile lui Robbins spunând că nu se poate pronunța asupra unei conversații auzite la mâna a doua într-un bar zgomotos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Şomajul rămâne la un nivel îngrijorător în Franţa

Veştile nu sunt bune pentru cea de-a doua mare economie...

Date de ultimă oră privind cifra de afaceri din industrie

Informațiile vin de la Institutul Național de Statistică. 

Orezul va deveni mai scump, pe fondul fenomenelor meteo

Diferite probleme care țin, în mare parte, de fenomene...

Naf Naf a primit trei oferte de preluare

Trei oferte de preluare sunt pe masă pentru...

Firme care-i ajută pe angajați să demisioneze

Pentru câteva sute de euro, firmele informează...


pixel