Ședință de urgență la Guvern pe tema debitului în creștere al Dunării
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Dunărea la Baziaș
Dunărea la Baziaș
Premierul Marcel Ciolacu a convocat joi, începând cu ora 16,00, la Palatul Victoria, o şedinţă operativă pentru a analiza măsurile ce se impun pe sectorul românesc al Dunării, în condiţiile avertizărilor meteorologice emise de specialişti.

Potrivit Biroului de presă al Guvernului, la şedinţa operativă vor participa vicepremierul Marian Neacşu, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet, secretarul de stat Raed Arafat, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, directorul general al Administraţiei Naţionale Apele Române, Sorin Lucaci, un reprezentant al Societăţii Hidroelectrica - Rădoi Ianaş, directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Elena Mateescu, preşedintele Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, Georgian Pop.

Debitul fluviului Dunărea, pe sectorul de la intrarea în ţară, va ajunge la maximum 7.600 mc/s, în următoarele cinci zile, dublu faţă de mediile multianuale ale lunilor septembrie şi octombrie, reiese din prognoza publicată, joi, de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), valabilă pentru intervalul 26 septembrie - 3 octombrie.

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat, miercuri, că debitul maxim al Dunării la intrarea în ţară nu va depăşi 8.000 metri cubi pe secundă, iar vârful viiturii va fi în 30 septembrie - 1 octombrie, menţionând, însă, că pe sectorul românesc va fi un aport suplimentar de apă ca urmare a viiturilor de pe râurile Jiu, Olt şi Argeş-Vedea.



Fechet a spus că autorităţile sunt pregătite pentru a face faţă acestei situaţii, generată de ciclonul Ashley, menţionând că, la acest moment, nu există nicio măsură de evacuare a populaţiei din vreo localitate din România.

Viitura pe Dunăre a ajuns la peste 6,5 metri în Ungaria

Vârful viituri a părăsit Ungaria iar autoritățile se pregătesc acum pentru a îndepărta efectele inundațiilor.

Vârful valului de inundații a părăsit teritoriul Ungariei marți noaptea, dar autoritățile au sarcini suplimentare de îndeplinit. Acestea includ măsurarea barajelor construite temporar, înregistrarea datelor pentru utilizare ulterioară, demolarea acestor structuri de apărare și pregătirea pentru restaurarea malurilor - a anunțat Direcția Națională Generală a Resurselor de Apă (OVF) într-un comunicat pentru agenția MTI.

Conform comunicatului emis marți, un front rece a ajuns luni pe bazinele hidrografice ale Alpilor din vest, aducând precipitații în principal în bazinul Dráva superioară. De asemenea, se așteaptă precipitații dintr-un alt front care va ajunge joi. Cu toate acestea, aceste cantități de apă nu vor afecta retragerea valului de inundații actual, deoarece, în ultimele zile, nivelurile apei au stagnat treptat în secțiunile bavareză și austriacă ale Dunării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Dunărea la Baziaș
Lapte / FOTO: Freepik
Bursa de la București / FOTO: Facebook
China / FOTO: Freepik

În Asia, influența Chinei bate pasul pe loc

Ponderea Washingtonului rămâne predominantă în Asia,...

Banca Transilvania
BASF / FOTO: Wikipedia
Lingouri de argint
Inundații la Budapesta

Vârful viituri pe Dunăre va fi atins pe 2 și 3 octombrie

Directorul general al Administraţiei Naţionale Apele...

BERD
Bursa din Hong Kong / FOTO: Wikipedia
Port comercial / FOTO: Freepik

Ce face Rusia pentru a intra pe noi piețe de cereale

A elaborat un plan concret și ambițios pe care se pare...

Câmp petrolier
Euro / sursa foto: Freepik.com

Franţa se împrumută la dobânzi mai mari decât Spania

Așa ceva nu s-a mai întâmplat în ultimii 18 ani. 

Curs valutar. Pexels.com
Persoană cu handicap / Foto: Freepik
Fotografie de la cottonbro studio: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/birou-masa-de-lucru-laptop-barba-i-6803551/
Spania / sursa foto: Freepik.com
Întâlnirea ministrului Sebastian Burduja cu delegația din Emiratele Arabe Unite
ANCOM
Elveția

pixel