Selfie-urile ucid. Care sunt cele mai întâlnite cauze
Autor: Alecsandru Ion
Data actualizării:
Data publicării:
Între 2011 și 2017, 259 de oameni au murit, ca urmare a accidentelor produse în timp ce încercau să obțină selfie-ul perfect, se arată într-un studiu realizat de cercetătorii indieni, care prezintă și principalele cauze.

Cele mai multe decese, 70 la număr, înregistrate ca urmare a unui selfie ratat, s-au înregistrat prin înecare, fie după ce subiectul fotografiei a căzut de la înălțime în apă, fie după ce a fost măturat de valuri, arată studiul Institutului de științe medicale și tehnologie Kanpur, din India.

Alții au murit fiind loviți de trenuri și vehicule în mișcare, în timp ce încercau să se fotografieze cu ele - 51 de cazuri, prin prăbușire de la înălțime, de pe locul unde încercau să facă fotgrafia - 48 de cazuri, prin auto-incendiere - 48 de cazuri, electrocutare - 16 cazuri.

Alți 11 s-au împușcat singuri, în timp ce încercau să se fotografieze în posesia unor arme de foc, iar opt au fost uciși de animalele pe care încercau să le prindă în poze.

Realizatorii studiului au întâmpinat dificultăți pentru a-și realiza statistica, pentru că încă nu a fost instituit selfie-ul ca o cauza oficială aducătoare de moarte, care să fie trecută în certificatele de deces. 

Ei au trebuit să strîngă datele pentru studiu urmărind știrile de limba engleză în care apăreau persoane decedate, într-un context în care era și un selfie implicat.

Deși chiar autorii studiului admit că nu au recurs la cele mai exacte surse de documentare, ei au identificat totuși, între 2011 și 2013, cinci știri în care se vorbește despre decese legate de selfie-uri, pentru ca în 2017 să descopere nu mai puțin de 93 de cazuri.

Este posibil deci ca numărul deceselor prin selfie să fie chiar mai mare, dar să nu existe informații în acest sens.

Autorii studiului recomandă autorităților să pună în locurile periculoase indicatoare cu ”selfie interzis” sau să înființeze zone speciale pentru această activitate.

India, țara în care s-au petrecut mai mult de jumătate dintre decesele prin selfie documentate, are deja peste 20 de zone pitorești în care selfie-ul este interzis, pentru a evita astfel de accidente. Iar Rusia a lansat în 2015 o campanie ”pentru un selfie sigur”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel