În plină degringoladă, Germania, prima economie a UE, își decide viitorul
Favoriți în sondaje,...
Pentru a deveni lider în domeniul strategic al semiconductorilor de vârf, Coreea de Sud a anunțat marți prin președintele său Yoon Suk Yeol că va investi aproape 7 miliarde de dolari în inteligență până în 2027.
„Vom investi 9,4 trilioane de woni (6,94 miliarde de dolari) în domeniul AI și, specific, pe segmentul de semiconductori legați de AI” și vom stabili un fond separat de 1,4 trilioane de woni (1 miliard de dolari) „pentru a ajuta creșterea companiilor inovatoare de semiconductori AI”, a detaliat președintele Yoon ambițiile țării sale.
Este un război total între țări
„Actuala concurență din sectorul de semiconductori este un adevărat război industrial și un război total între țări”, a adăugat el. Potrivit spuselor sale, Coreea de Sud intenționează să devină un lider global „în tehnologia AI și să treacă dincolo de cipurile de memorie pentru a cuceri viitoarea piață de cipuri AI”.
„Nu este o exagerare să spunem că viitorul industriei de semiconductori depinde de AI”, a mai spus șeful statului. Primii doi producători de cipuri de memorie din lume utilizate de AI, Samsung și SK Hynix, au sediul în Coreea de Sud. Piața de cipuri AI este dominată de Titanul Silicon Valley Nvidia, căruia SK Hynix îi furnizează cipuri HBM.
Principalul produs de export
Semiconductorii sunt principalul produs de export al Coreei de Sud. În martie, exporturile de cipuri au atins 11,7 miliarde de dolari, cel mai mare nivel din ultimii doi ani, reprezentând o cincime din exporturile totale ale țării, potrivit cifrelor publicate de Ministerul Comerțului.
Washingtonul a dezvăluit luni subvenții de până la 6,6 miliarde de dolari pentru gigantul taiwanez de semiconductori TSMC, parte a unui program de încurajare a producătorilor de cipuri să producă cele mai avansate produse pe teritoriul Statelor Unite.
Japonia, China...
La începutul acestei luni, Japonia a anunțat, de asemenea, o subvenție de până la 3,9 miliarde de dolari pentru un producător de cipuri, parte a unui plan de readucere la viață a propriei industrii de resort.
În ceea ce privește China, de ani de zile și-a încurajat industria autohtonă de cipuri să reducă dependența de tehnologia occidentală, în special ca răspuns la restricțiile impuse de Statele Unite asupra cipurilor cele mai avansate.
Semiconductorii sunt o parte cheie a economiei globale. Sunt folosiți în orice, de la aparate de bucătărie, la telefoane mobile, mașini și arme. Cererea de cipuri pentru sistemele de inteligență artificială a crescut vertiginos datorită succesului ChatGPT și a altor produse generative de inteligență artificială.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Favoriți în sondaje,...
Se dorește verificarea...
Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Guvernul s-a decis în privința...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...
Afacerile stârnesc interes până...
Data de 28 februarie 2025 este...
Donald Trump a câștigat...