Oferta de 37 de dolari pentru fiecare acţiune Veoneer înaintată săptămâna trecută de Qualcomm reprezintă o primă de 18,4% comparativ cu oferta de 31,25 dolari a celor de la Magna. Însă oferta Qualcomm vine la câteva săptămâni după ce consiliile de administraţie de la Veoneer şi Magna au anunţat că au aprobat în unanimitate tranzacţia de 3,8 miliarde de dolari prin care Magna International urma să preia Veoneer.
Într-un comunicat de presă publicat duminică, Veoneer a informat că acordul cu Magna rămâne în vigoare dar termenii acestui acord îi permit să demareze discuţiile şi cu alţi ofertanţi care vin cu propuneri mai bune. În acest context, Consiliul de Administraţie de la Veoneer a ajuns la concluzia că oferta celor de la Qualcomm "ar putea rezulta într-o propunere superioară, conform termenilor acordului de fuziune dintre Veoneer şi Magna", a informat compania suedeză.
Qualcomm încearcă de mai mulţi ani să îşi extindă operaţiunile dincolo de semiconductori pentru smartphone-uri. Tehnologia de asistenţă a şoferului a devenit un segment important pentru constructorii auto care încearcă să majoreze preţurilor şi să treacă în faţa rivalilor.
Citește și UE vrea să iasă de sub 'vraja' Chinei. Cum se pregătește Europa
Firma suedeză Veoneer produce sisteme avansate de asistenţă a şoferului, care variază de la sisteme de avertizare la coliziune până la sisteme de asistenţă la parcare. Sistemele Veoneer colectează date de la camere video şi radar pentru a monitoriza mediul înconjurător, a interpreta situaţia şi a lua măsuri.
Veoneer este o companie din domeniul electronics safety, desprinsă în 2018 din grupul Autoliv. În România, Veoneer are aproximativ 1.000 de angajaţi care lucrează in birourile din Timişoara şi Iaşi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Deficitul bugetar al României...
Gigantul rus Gazprom caută să majoreze preţurile...
Dropshipping-ul câștigă tot mai...
Prețurile petrolului au fost...
BNR a publicat cursul valutar...
OpenAI se confruntă cu probleme tehnice, aplicația...
Indicele ROBOR la trei luni a urcat la 5,96% pe an.
Indicatorul de Încredere...
Sindicatul inginerilor de la...
Un studiu publicat de Banca...
În această dimineață vă aducem o selecție cu cele mai...
Guvernul României urmează să...
Agenția Națională pentru...
Ministerul Dezvoltării,...
Larry Fink, CEO al companiei de...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.