Euro, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani față de dolar
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Dacă te-ai hotărât să-ți achiziționezi un astfel de aparat, există anumite lucruri pe care trebuie să le ai în vedere. Le găsești pe toate în rândurile de mai jos.
Ecranul
La fel ca în cazul telefonului, smartwatch-ul este format în mare parte din ecran. Cele mai recente modele au ecrane LCD sau OLED. În timp ce ecranele OLED îți oferă un afișaj bogat în culori și multă luminozitate, ecranele LCD oferă un consum mult mai mic al bateriei.
Având în vedere că afișajul consumă cel mai mare nivel de baterie, majoritatea ceasurilor opresc automat această funcție în momentul în care nu sunt utilizate.
Pe de altă parte, există și ceasuri care afișează în permanență ora, data și starea vremii. Nu ar trebui să-ți faci griji în privința duratei bateriei deoarece producătorii au observat deja această problemă și caută soluții.
Autonomia
O altă caracteristică pe care trebuie să o ai în vedere când achiziționezi un smartwatch este autonomia. În mod obișnuit, ceasul te va ține de la câteva ore la câteva zile. Acest lucru depinde și de felul în care îl utilizezi.
Dacă faci parte dintre persoanele care nu își verifică prea des notificările și ai de gând să folosești acest gadget pentru a monitoriza sănătatea, atunci probabil bateria te va ține mai mult.
Totuși, dacă îți place să fii mereu conectat și primești mereu notificări de pe telefon, probabil va trebui să te informezi înainte de a lua o decizie. Smartwatch-ul poate fi folosit pentru a răspunde la mesaje prin intermediul vocii, pentru a asculta muzică în timp ce faci mișcare, pentru a primi mementouri pe parcursul zilei sau pentru a-ți verifica notificările de la aplicații compatibile cu telefoane Android și iOS, cum ar fi cele dedicate unor jocuri sau sporturilor minții: pokerul și șahul.
Câteva modele bune sunt cele de la Fitbit, Moto, Fossil sau TicWatch.
Compatibilitatea
Un alt aspect la fel de important este dacă ceasul se va conecta la telefonul tău sau nu.
O mare parte dintre funcțiile unui astfel de ceas depind de relația cu telefonul pe care îl deții deja. Sigur nu vrei să investești într-un ceas pe care să nu-l poți utiliza în mod independent mai apoi.
Este bine de știut că o mare parte dintre ceasurile care funcționează atât cu Android cât și cu iOS, au o caracteristică suplimentară pentru Android. Acestea oferă răspuns mult mai rapid la mesaje, un punct în favoarea acestui sistem de operare.
În mod evident, ceasurile de la Apple funcționează exclusiv cu dispozitive care au sistem de operare iOS. Totuși, poți oricând să găsești detalii de acest tip pe internet.
Butoane sau touchscreen?
La o primă vedere, cea mai bună decizie este cea de a achiziționa un smartwatch care are ecran tactil. Totuși, această decizie s-ar putea să nu fie chiar cea mai înțeleaptă, în special dacă ai degete mari. Cel mai bine ar fi să mergi într-un magazin fizic pentru a putea vedea modelul în realitate. Dacă acesta se potrivește așteptărilor tale, atunci sigur e ceea ce cauți.
Un buton poate fi folosit pentru a îndeplini mai multe funcții. Una dintre acestea ar fi legată de a reveni la ecranul cu aplicațiile cel mai des folosite.
Ideal ar fi să consideri tehnologia Force Touch, o tehnologie care face diferența între o atingere scurtă și una mai lungă.
Design
Nu în ultimul rând, ar trebui să arunci o privire de ansamblu asupra felului în care arată ceasul inteligent. Din moment ce vei purta acest accesoriu în fiecare zi, trebuie să alegi un model care îți place și care ți se potrivește.
Cel mai bine ar fi să alegi un model care poate fi ușor personalizat. Ai ocazia de a schimba cureaua pentru a putea alege dintre diferite modele și culori disponibile.
În plus, poți să alegi materialul din care este confecționat, finisajul și dimensiunea ecranului.
Acestea sunt cele mai importante aspecte pe care trebuie să le ai în vedere înainte de a-ți achiziționa un ceas de acest tip. Având în vedere că este o investiție de durată, ar fi bine să te documentezi din timp.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...