Sfaturi pentru oameni de afaceri. De la prietenul lui Warren Buffett
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Peste un milion de contracte de muncă sunt suspendate
Peste un milion de contracte de muncă sunt suspendate
Investitor, avocat și economist, Charlie Munger, a oferit unor tineri specialiști câteva sfaturi despre cum îți alegeri cariera în viață. În ultimii 40 de ani, Munger, care a împlinit 95 de ani și care continuă să fie vicepreședintele companiei Berkshire Hathaway, a fost mâna dreaptă a omului de afaceri Warren Buffett. În ratingul Forbes, el figurează cu o avere de 1,3 miliarde de dolari.

1. Nu vinde ce tu nu ai cumpăra niciodată

Munger spune că oamenii de afaceri începători trebuie să se orienteze spre domenii unde se simt în largul lor. ”Am un sfat pentru tineri. Dacă doriți să faceți ceva, nu așteptați să îmbătrâniți”, îndeamnă investitorul, subliniind că banul nu trebuie să devină o obsesie. ”Nu uitați, satisfacție trebuie să vină din muncă, nu din câștigurile realizate. Numai așa puteți propune cumpărătorului servicii și produse de calitate”.

2. Nu lucra pentru cineva care nu te fascinează

După 40 de ani de colaborare cu Warren Buffet, Muger continuă să fie fascinat de șeful său, atât în plan profesional, cât și în relațiile de prietenie care îi leagă pe cei doi. În mod deosebit, Muger admiră capacitatea neobișnuită a lui Buffett de învăța mereu ceva nou. De altfel, el îl numește pe miliardarul american ”o mașină de învățat”.

Citește și Reputație ireproșabilă. Sfaturi pentru milionari și patroni

3. Concentrați-vă pe prezent

În loc să vă îngrijorați în legătură cu viitorul și să trăiți sperând cai verzi pe pereți, concentrați-vă pe prezent și respectați toate obligațiile ce vă revin. ”Încercați astăzi să fiți mai înțelep decât ieri. Faceți ce trebuie să faceți cu simțul răspunderii. Mergeți înainte pas cu pas, mici, dar siguri. La un moment dat, disciplina vă va ajuta să faceți pasul cel mare”.

4. Nu uitați de simțul umorului

Munger și Buffett au povestit deseori că de la înființarea Berkshire Hathaway s-au distrat copios. Cei doi oameni de afaceri îi îndeamnă pe tineri să nu devină scorțoși și să nu uite să glumească și să râdă la glumele altora. Buna dispoziție, spun ei doi, este cea mai bună stare de spirit pentru găsirea unei soluții salvatoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Şomajul rămâne la un nivel îngrijorător în Franţa

Veştile nu sunt bune pentru cea de-a doua mare economie...

Date de ultimă oră privind cifra de afaceri din industrie

Informațiile vin de la Institutul Național de Statistică. 

Orezul va deveni mai scump, pe fondul fenomenelor meteo

Diferite probleme care țin, în mare parte, de fenomene...

Naf Naf a primit trei oferte de preluare

Trei oferte de preluare sunt pe masă pentru...

Firme care-i ajută pe angajați să demisioneze

Pentru câteva sute de euro, firmele informează...

Lucrările la magistrala de metrou M6 avansează - Video

Lucrările la Magistrala 6 de metrou, care va face...


pixel