Simona Halep, în finala de la Doha. Câți bani urmează să încaseze
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Simona Halep
Simona Halep
Jucătoarea română de tenis Simona Halep, locul 3 WTA şi principala favorită, s-a calificat vineri în finala turneului WTA de la Doha, dotat cu premii totale de 916.131 dolari, învingând-o pe ucraineanca Elina Svitolina, cu 6-3, 3-6, 6-4, după ce adversara sa a condus cu 4-1 în setul decisiv. 

Svitolina (7 WTA) a avut trei mingi de 5-1 în decisiv, dar Halep a reuşit să întoarcă scorul şi să câştige cu 6-4, după cinci ghemuri la rând, în două ore şi 4 minute. 

Halep a dominat primul set şi s-a impus cu 6-3, în actul secund Svitolina a jucat mai bine şi a profitat de erorile tot mai multe făcute de româncă (6-3), iar în setul al treilea ucraineanca a controlat prima parte, însă Halep nu a cedat şi a avut o revenire de poveste. 

Cele două sunt la egalitate acum, 4-4, după ce Svitolina câştigase ultimele trei confruntări, cea mai recentă anul trecut în finala de la Roma, cu 6-0, 6-4. 

Citește și: Ce face Simona Halep cu banii de la Fed Cup. Premii-record anul acesta

Halep, care de luni va fi numărul doi mondial, a avut un as, a comis 2 duble greşeli, fără a avea procentaje foarte mari la serviciu. Svitolina a reuşit 2 aşi, a făcut 3 duble greşeli, a avut mai multe mingi direct câştigătoare (30-24) şi mai puţine erori neforţate (35-37). De remarcat că fiecare jucătoare a adunat 97 de puncte. 

Simona Halep, campioană în 2014 şi semifinalistă anul trecut, va juca în ultimul act contra învingătoarei dintre germanca Angelique Kerber şi belgianca Elise Mertens. Halep şi-a asigurat un cec de 84.850 dolari şi 305 puncte WTA.

Dacă va învinge în finală, Simona va în casa aproape 160.000 de dolari și 470 de puncte WTA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel