Singura PORTIȚĂ pe unde SARS-CoV-2 nu pătrunde în organism
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Încă se mai caută explicații
Încă se mai caută explicații
Zilnic noi și noi descoperiri despre noul coronavirus, ce pare tot mai agresiv, tot mai surprinzător, tot mai greu de descifrat și de stăpânit. Unele descoperiri sunt absolut neașteptate și nu pot fi explicate în totalitate.

Într-o ultimă lucrare publicată în revista Cell Reports, oamenii de știință de la Washington University din St Louis prezintă o nouă descoperire: corneea ochiului nu permite virusului SARS-CoV-2 să pătrundă în organismul uman. 

Grupul de cercetători au ajuns la această concluzie în urma experimentelor efectuate pe corneea prelevată de la 25 de donatori, precum și pe corneea șoarecilor. Materialul genetic a fost supus acțiunii a trei virusuri: noul coronavirus, virusul Zika și virusului herpes simplex HSV-1.

Astfel, experții americani au constatat că, spre deosebire de SARS-CoV-2, virusurile Zika și herpes se pot reproduce în cornee. 

Deocamdată, oamenii de știință nu pot explica ce anume determină diferențele între aceste boli și ce anume provoacă rezistența corneei doar la noul coronavirus. 

Citește și Teste COVID-19. Cum pot fi evitate rezultatele FALSE

Cu toate acestea, specialiștii atrag atenția că descoperirea lor nu înseamnă că personalul medical trebuie să renunțe la ochelarii de protecție când vin în contact cu pacienții infectați cu SARS-CoV-2. 

În orice caz, acest mijloc de protecție trebuie folosit până când nu se va stabili cum noul coronavirus nu poate pătrunde în organismul uman prin ochi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Norvegia vrea să construiască un tunel pentru ... nave

Un proiect ieșit din comun și estimat la 300 milioane de...

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Cum vezi cine te-a blocat pe WhatsApp

Aplicația care numără aproape 2 miliarde de utilizatori...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...


pixel