Situația jocurilor de noroc în perioada stării de urgență
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Restaurantele și sălile de jocuri s-au DESCHIS în acest județ
Restaurantele și sălile de jocuri s-au DESCHIS în acest județ
Guvernul a publicat săptămâna trecută în Monitorul Oficial o ordonanță de urgență care îi vizează pe cei care dețin cazinouri sau săli de jocuri de noroc.

Este vorba despre Ordonanța de Urgență 48/2020 care stabilește că autorizațiile care expiră în perioada stării de urgență se prelungesc pe toată această prioadă: ”valabilitatea autorizațiilor celor care dețin săli de jocuri de noroc se prelungește pe perioada stării de urgență, iar cererile de reautorizare trebuie să se depună în maximum 90 de zile de la terminarea stării de urgență”.

Se suspendă de asemeni și plățile aferente autorizațiilor de funcționare iar neplata taxelor nu se sancționează în niciun fel. Adică, dacă plata taxelor se face în termen de 30 de zile lucrătoare de la data încheierii stării de urgență, nu se vor aplica niciun fel de amenzi.

Starea de urgență a fost prelungită până pe data de 14 mai 2020. Președintele Klaus Iohannis a declarat azi că începând cu data de 15 mai vor restricțiile impuse în această perioadă vor începe să fie relaxate dar în anumite condiții.

Citește și: Cumulul pensiei anticipate cu alte venituri. Ce se poate și ce nu

Astfel în cazul în care acest lucru se va întâmpla cei care dețin săli de jocuri de noroc își vor putea desfășura activitatea în baza autorizațiilor pe care le au deja, până la data de 14 mai. Apoi, vor avea la dispoziție 90 de zile să se reautorizeze și maximum 30 de zile să plătească taxele.

Organizarea și exploatarea jocurilor de noroc sunt reglementate de OUG nr. 77/2009, care stabilește că autorizația de funcționare este valabilă un an de la data acordării, excepție făcând jocurile de noroc temporare pentru care autorizația are o valabilitate de trei luni, notează avocatnet.ro.

Autorizația de exploatare a jocurilor de noroc este un document care se emite de către Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc și conferă titularului dreptul de a desfășura activitatea de jocuri de noroc tradiționale și la distanță în România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Boom-ul inteligenței artificiale nu se dezminte. Analiză

La bursă, acțiunile din sectorul inteligenței...

Cinébébé, o companie UNICĂ în Europa și extrem de prețioasă

Realizarea de filme cu nou-născuți este strict...

Ceasul de 10.000 de euro care a făcut furori la Cannes

La deschiderea Festivalului de Film de la Cannes,...

Care sunt cele mai mari companii listate la bursa olandeză

Printre multele altele, Țările de Jos sunt cunoscute...

Schimbări pe WhatsApp: Ce se va întâmpla în luna iunie

Care sunt surprizele lunii iunie. Un detaliu: multă...

Incendiile care au aprins prețul petrolului

Cursul petrolului a încheiat în creștere ultima sesiune...

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Şomajul rămâne la un nivel îngrijorător în Franţa

Veştile nu sunt bune pentru cea de-a doua mare economie...


pixel